• DOLAR 32.575
  • EURO 35.014
  • ALTIN 2425.184
  • ...
Has Parti`den 28 Şubat Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Halkın Sesi Partisi (Has Parti) Diyarbakır İl Başkanı Alaattin Parlak, 28 Şubat süreciyle ilgili yazılı basın açıklaması yaptı. 28 Şubat sürecinde çetin bir "psikolojik savaş" yaşandığını belirten Parlak, "Post modern darbe olarak anılan 28 Şubat`ı daha iyi anlayabilmek için darbe`nin önce ve sonrasının iyi analiz edilmesi gerekmektedir" dedi.
 
28 Şubat Darbesiyle ilgili dönemin birçok askeri yetkilisi hakkında suç duyurularında bulunulduğunu ve yargılama süreci ile ilgili yasal süreç başlatıldığını belirten Parlak, ama Dönemin askerleri kadar, darbeye destek veren sivil toplum kuruluşlarının da katkılarının olduğunu söyledi.
 
Parlak, "En somut örnekler ise Yılsonu toplantılarını Ankara`da yapan TÜSİAD, 1996 yılı toplantısını 11 Aralık`ta Türk-Yunan İşadamları Konseyi Toplantısı adı altında Atina`daki ABD Büyükelçiliği`nde yapması. Toplantıya TÜSİAD, TESK, DİSK, TÜRK-İŞ, TOBB gibi sivil Toplum Kuruluşları başkanları, Aydın Doğan ve Dinç Bilgin gibi medya patronları ve askerlerin sözcüsü sıfatıyla Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya`nın katıldığı bilinmektedir" dedi.
 
Parlak, Türkiye`nin yeni bir darbe süreci ile karşı karşıya kalmaması için Sivil, Özgürlükçü, Katılımcı ve toplumun bütün farklı katmanları içine alacak yeni bir Anayasa mümkün olabileceğini söyledi.
 
M. Salih Keskin - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir