• DOLAR 32.332
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2282.433
  • ...
Uzmanlar normal doğum öneriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye geneli en yüksek normal doğum oranlarıyla birinci seçilen Diyarbakır Gazi Yaşargil Kadın Doğum Hastanesi, Doğum Klinikleri sorumlu Başhekim Yardımcısı Opr Dr Mehmet Rıfat Göklü, sezeryanın normal doğumun alternatifi olmadığını söyledi.

Göklü, normal doğumun başarısız olduğu durumlarda veya denenmemesi gereken durumlarda sezeryanın tercih edilebileceğini belirtti.

Normal doğumda en yüksek oranla birinci olup ödül aldıklarını belirten Göklü, "Bölgemiz, doğum oranında Türkiye`nin genelinden yüksek. Diyarbakır Kadın Doğum Hastanesi olarak zaten geçen yıl 25 bin doğumla Türkiye birincisi olduk. Bu 25 bin doğum sayısının içerisinde ilk doğum olarak sezeryan yaptıklarımızın oranı yüzde 9, Sağlık Bakanlığının Türkiye ortalamasında istediği oran yüzde 15`in altıdır. Türkiye`de ise bu oran yüzde 45-50 civarında. Bu oranla Türkiye birincisiyiz. Bu nedenle sorumlu doktor ve ebe arkadaşlarımız Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara`da ödül aldılar." dedi.

İlk tercih edilmesi gereken yöntemin normal doğum olması gerektiğini ifade eden Göklü, “Biz normal doğumu tercih ederiz. Zaten olması gereken normal doğumdur. Toplumdaki algının aksine normal doğum ile sezeryan birbirinin alternatifi değildir. Normal doğumun başarısız olduğu durumlarda veya denenmemesi gereken durumlarda sezeryan tercih edilir. Gebelikte bebeğin eşinin rahimin ön durumuna yerleşik olması, bebeğin ters olması, annenin daha önce sezeryan olmuş olması ya da annedeki ciddi gebelik zehirlenmeleri durumları haricinde tercihimiz normal doğumdur.” şeklinde konuştu.

Göklü, Sağlık Bakanlığının hastanelerin bu yöndeki performansına göre hem hastaneyi, hem görev yapan hekimleri ödüllendirdiğini dile getirdi. (Abdurrahman Tetik, Emrah Deniz-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir