• DOLAR 32.59
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2501.079
  • ...
`Hassa-Dörtyol Tünel Projesi` yatırım programına alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Hassa-Dörtyol Tünel Projesi kapsamında önemli bir adımın atıldığını belirtti.

Projenin yatırım programına alınmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Konukoğlu, yaptığı değerlendirmede, bu gelişmenin proje açısından önemli olduğunu, bundan sonraki sürecin de hızlı bir şekilde ilerleyeceğini umduklarını söyledi.

Birbiriyle bağlantılı 4 ayrı tünelin bulunduğu projenin ve otoyol bağlantılarının tamamlanmasıyla birlikte İskenderun Limanı'na ulaşım mesafesi Polateli-Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi'nden 80 kilometreye ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nden yaklaşık 110 kilometreye düşmüş olacak.

Yeni bir sanayi ve ticaret aksı oluşturacak tünel projesi, bütün bölge şehirlerinin ihracatını bu kanal üzerinden İskenderun Limanı'ndan dünyaya göndermesi, böylece iş adamlarının elde edeceği zaman ve maliyet tasarrufu sayesinde rekabet gücünün olumlu etkilenmesi açısından büyük önem taşıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın şubat ayında toplu açılış töreni için geldiği Gaziantep'te Hassa-Dörtyol Tünel Projesi'nin yatırım programına alınması için söz verdiğini hatırlatan Konukoğlu, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile projeye destek veren ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Tünel projesinin yapımına gelecek yıl başlanmasını beklediklerini belirten Konukoğlu, tünelin en kısa zamanda tamamlanarak hizmete sunulmasının hedeflendiğini dile getirdi.

Konukoğlu, Gaziantepli iş adamlarının yanı sıra bölge iş adamlarına maliyetlerin düşürülmesinde önemli avantaj sağlanacağını vurgulayarak, "Projemiz kapsamında Gaziantep-Hassa arasındaki ara yolun yüksek standartlı duble yola çevrilmesi ve bunun karayolu ulaşım ağına alınmasına Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından önceki yıllarda onay verilmişti. Ulaşımın iyileştirilmesi hedeflenen projemiz kapsamında tünellerin ve otoyol bağlantılarının tamamlanmasıyla birlikte Gaziantep-Mersin Limanı arasındaki 270 kilometrelik mesafe Gaziantep-İskenderun Limanı ile 110 kilometreye inecek. Kuruluşuna onay aldığımız Polateli-Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi'nden limana uzaklık ise 80 kilometre olacak. Hem zaman hem de maliyetler açısından büyük avantaj sağlanacak." dedi.

Projenin sadece Gaziantep'i değil Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin denize ulaşımını kısaltarak, bölgeyi denizle kucaklaştıracağını da sözlerine ekleyen Konukoğlu, bölgenin geleceği için önemli olan bu projenin Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade etti. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir