• DOLAR 32.595
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2507.88
  • ...
Almanya: İran İçin Taktik Manevra Zamanı Bitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı ve İran arasındaki gerilim tırmanırken, Almanya`dan da İran`a yönelik önemli bir uyarı geldi. Alman Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle “İran`ın taktik manevralarla zaman kazanma döneminin bittiğini” söyledi.

Latin Amerika gezisinden sonra G-20 zirvesi için gittiği Meksika`nın Los Cabos şehrinde bir açıklama yapan Westerwelle “İran bir an önce uluslararası atom kurumlarıyla şeffaf bir şekilde iş biriliği yapmalı. Bu İran`ın yükümlülüğüdür.” şeklinde konuştu. “Taktik manevra dönemi bitti. İran yaptırımlarda ciddi olduğumuzu anlamalıdır.” diyen Alman bakan, "İran`ın atom bombası yapmasına izin verilemeyeceğini" vurguladı.

İran ile batılı ülkeler arasındaki bilek güreşi giderek gerilime dönüşüyor. Avrupa Birliği`nin bu ülkeye yönelik aldığı petrol ithalatını durdurma kararına misillemede bulunan İran, Fransa ve İngiltere`ye petrol vanalarını kapatmıştı. Ardından da iki savaş gemisini Süveyş Kanalından geçirerek Suriye`nin Tartus limanına göndermişti. Buradaki limanda Rusya`ya ait bir deniz üssü de bulunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir