• DOLAR 32.509
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2433.84
  • ...
Vatandaşın Elektrik İsyanı Büyüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Bingöl genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle şehir merkezinin bazı bölgelerinde elektrik kesintisi yaklaşık 4 gündür devam ediyor. Koşun Küme Evleri ile Kültür Mahallesi`nde düşen elektrik direkleri sebebiyle Kültür Mahallesine 2 gün Koşun Küme Evlerine bugün itibarıyla 4 gündür elektrik verilemedi.
 
Soğuk kış günlerinde elektrik olmaması sebebiyle vatandaşlar hem ısınma hem de aydınlanma sorunu yaşıyor. AKSA Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Aksa Fırat EDAŞ) Bingöl İl Müdürlüğü yetkilileri yaşanan elektrik sıkıntısının çözümü için ilgisiz kaldığı gibi vatandaşların kendilerine ulaşamamaları için telefonlarını ya kapatıp ya da meşgule alıyorlar. Bu durum da vatandaşın tepkisine yol açtı. Özelikle en büyük sıkıntıyı kırsal kesimde yaşayan vatandaşların çektiği ve 4-5 gündür elektriklerin kesildiği aradığımız yetkililer çözüm yerine adeta bizimle alay ediyorlar.
 
Vatandaşlar, FEDAŞ Müdürlüğü`ne ulaşamadıkları için durumun vahameti konusunda bizlere müracaat ettiler. Basından yardım isteyen vatandaşlar, Vali Mustafa Hakan Güvençer`in duruma el koymasını istedi.
 
Duruma tepki gösteren vatandaşlar, yetkililerin görevini ifa etmediğini savunarak, "Kurumlarına gittiğimizde saat 10.00 olmuş daha kahvaltı başında daha yeni yeni kahvaltı yapıyorlar. Vatandaş elektriksiz çoluk çocuk soğuktan tir tir titriyor onlar keyiflerine bakıyorlar. Hakkında gelmiyorlarsa istifaya davet ediyoruz" dedi.
 
Elektrik kesintisinden dolayı zor anlar yaşadıklarını kaydeden vatandaşlar, AKSA FEDAŞ`ın faturalarını tahsil etmek için yoğun çaba gösterdiği gibi sorunlarında çözümü konusunda aynı çalışmayı göstermelerini istediler.
 
AKSA FEDAŞ`ın elektrik arıza numaralarının hiçbirine ulaşamadıklarını söyleyen vatandaşlar, "Bingöl ve genelinde ikamet eden sakinler olarak AKSA Fırat Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Aksa Fırat EDAŞ) yetkililerinden şikâyetçiyiz. Kendilerinin telefonlarına ulaşamadığımız gibi müdürlüğün elektrik arıza telefonlarına da ulaşamıyoruz. Bir müdür ve mahiyetindekiler telefonunu kapatırsa kendisinin bünyesinde çalışanlar ne yapar bunu düşünmek bile istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Şuan itibariyle şehir merkezine bağlı bazı mahalleler olmak üzere ilçeler ve kırsal kesimde hemen hemen bütün köylerde elektrikler olmadığı gibi yollar da kapalı. Vatandaşlar son olarak, bu sıkıntıların biran önce giderilmesi için yetkililerin çabuk hareket etmesi istedi.
 
Nihat Kanat - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir