• DOLAR 32.555
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2426.831
  • ...
Vali Yaman Hububat Ticaret Merkezini ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman, beraberinde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ayhan ve Kızıltepe Belediyesi Başkan vekili Kaymakam Ahmet Odabaş ile birlikte Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezini ziyaret ederek esnafın sıkıntısını dinledi.

Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, Mardin Toplumsal Dayanışma Federasyonu Başkanı İbrahim Aydın ve zahireci esnafı tarafından karşılanan Vali Yaman, ilk önce Hububat Ticaret Merkezinde yapılan Mardin`in ikinci büyük camisi Şeyh Şerif Kahraman Camii'ni ziyaret etti. Ardından Hububat Ticaret Merkezi esnafını ziyaret eden Vali Yaman, burada esnafın sıkıntılarını dinledi.

Yapılan ziyaretin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Vali Yaman, var olan yol ve alt yapı sorunlarının giderilmesi için talimat verdiğini ve çalışmaların cuma günü başlayacağını söyledi.

Yaman, “Büyükşehir Belediyesinin Genel Sekreteri ve mesai arkadaşlarıyla Kızıltepe`deki zahirecileri, Hububat Ticaret Merkezi`ni ziyaret ettik. Ticaret yapan, tarım faaliyeti yapan esnafların sıkıntılarını dinledik. Türkiye`nin en güzel Hububat Merkezlerinden bir tanesi Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezimiz, hem kaliteli ürün üretiliyor hem onun ticareti yapılıyor. Buradaki arkadaşlarımızın zaman zaman dinliyor ve sıkıntılarını gideriyoruz. Bu sefer de ev sahipliği yaptılar. Merkezde hem başkanın hem üyelerinin dilek ve temennilerini aldık. Ticaret merkezindeki iş yerlerine de bir merhaba dedik. İnşallah buradaki sıkıntıları hem valilik olarak hem büyükşehir olarak hem de Kızıltepe Belediyemiz olarak gidereceğiz. Esnafa, bölgeye güzel ve bereketli bir yıl diliyorum. 600`e yakın üyesi olan Türkiye`nin en büyük kooperatiflerden, derneklerden bir tanesi burası, mekânları da çok güzel düşünülmüş. Hem dini donatıları, hem sosyal donatıları, çarşısı, hem de iş merkezleri, iş yerleri var. Bu kadar birlikte olan ve modern olan Türkiye`de çok az hububat merkezi vardır. Ben bundan dolayı da başkanı ve yönetimini kutluyorum. Bazı sıkıntıları vardı talimat verdik. Yol problemleri ve alt yapı problemleri, onları cuma günü başlatacağız inşallah.” dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir