• DOLAR 32.836
  • EURO 35.453
  • ALTIN 2515.035
  • ...
İki ayrı patlamadan sağ kurtulan işçi İLKHA`ya konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde 6 ay içerisinde meydana gelen iki ayrı patlamadan yaralı kurtulan İŞKUR işçisi Murat Güzel, patlama anında yaşananları İLKHA`ya anlattı.

Sur ilçesinde meydana gelen çatışmalardan dolayı göç edip Yenişehir ilçesine yerleşen Güzel, İŞKUR işçisi olarak çalıştığı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde ikinci defa patlamaya şahit oldu. Her iki patlamadan da yaralı olarak kurtulan Güzel, saldırılarda beraber çalıştığı arkadaşlarını kaybetti.

Patlamadan kolundan ve kalçasından yaralanan Güzel, patlama anında çay servis etmesi nedeniyle sağ kurtulduğunu belirtti.

Artık yaşadıklarını kaldıramadığını ifade eden Güzel, “Sur mağduruyum, İŞKUR işçisi olarak Polis Okulunda çaycı olarak işe başladım. 4 Kasım 2016 tarihinde de orada patlama oldu o esnada çay dağıtıyordum, o patlamada da bir arkadaşım şehit oldu. Bugün de yine patlama oldu, bu patlamadan da yaralı olarak kurtuldum. Patlamadan önce temizliğimi yaptım, çayımı demledim. İşim bittikten sonra tam çay dağıtımı yapacaktım, patlama oldu.” dedi.

“İkinci defadır beraber çalıştığım arkadaşımı kaybettim”

Patlamada kolu ve kalçasına cam ve şarapnel parçalarının isabet ettiğini söyleyen Güzel, “Kalçam şu an çok ağrıyor, hareket edemiyorum. Patlama anında şok geçirdik, ne yapacağımızı bilemedik. Bütün duvarlar üzerimize yıkıldı. Yaralanan arkadaşlarımız vardı. Müdahale ettik, hatta hayatını kaybeden Yunus Elaltunteri arkadaşımı ambulansa taşıdık. Patlama esnasında şok olmuştum, beni ambulansla hastaneye kaldırıldılar. Hastanede arkadaşımın şehit olduğunu öğrendim. Patlama esnasında ben yerimde olsaydım, daha da ağır yara alabilirdim. İlk patlamadan dolayı psikolojik olarak bir ay kendime gelemedim, ikinci defadır beraber çalıştığım arkadaşımı kaybettim. İkinci defadır patlamaya şahit oluyorum, artık kaldıramıyorum.” ifadelerini kullandı.

Sur mağduru olduğunu ve ayın 28`inde iş akdinin biteceğini dile getiren Güzel, “Sur`da evimizin önünde hendek kazıp mayın bırakmışlardı. Sabah benle abim evin önüne mayın döşediklerini görünce, babamızı alıp evimizi terk ettik. Biz geldikten bir süre sonra o mayınlar patladı evimiz darmadağın oldu. Şimdi işim 28 Nisan`da bitiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum, mağdurum. Asgari ücretle çalışıyorum. İşim 2 hafta sonra bitiyor, hem kira ödüyorum hem de yatalak babama bakıyorum.” şeklinde konuştu.

Yatalak hasta olan baba Mahmut Güzel ise yetkililere ayın 28`inde işi bitecek olan oğluna iş vermeleri çağrısında bulundu.

“Sur`da çatışmalardan kaçtık, evim, bir şeyim kalmadı, şimdi burada kiradayız.” diyen Güzel sözlerine şöyle devam etti:

“Oğlum 6 ay önceki patlamadan da yaralı kurtuldu. O zaman bir arkadaşı vefat etti, şimdi de bir arkadaşı vefat etti. Ben devletten bir yardım bekliyorum. Yanımda kalan oğlum budur ve onun da 2 hafta sonra işine son veriliyor.”

Patlamadan yaralı kurtulan Murat Güzel`in ağabeyi Heybet Güzel ise patlamadan sonra kardeşini aradığını fakat ulaşamadığını söyledi.

“İkinci seferdir Allah kardeşimi bize bağışlıyor”

Güzel, “Bize haber gelince telefonunu aradık, ulaşamadık. Korktuk ve olay yerine gittik, beni içeri bırakmadılar. Hastaneye gönderildiğini söylediler. Hastaneye gittik. İkinci seferdir Allah kardeşimi bize bağışlıyor.” diye konuştu.

Hatırlanacağı üzere, 4 Kasım 2016 tarihinde PKK tarafından bombalı araçla gerçekleştirilen saldırıda 13 kişi hayatını kaybetmiş, 378 kişi ise yaralanmıştı. (M. Hüseyin Temel – İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir