• DOLAR 32.49
  • EURO 34.999
  • ALTIN 2434.519
  • ...
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Önen Urfalılarla buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Fransız işgalinden kurtuluşunun 97'nci yıl dönümünde düzenlenen "Kurtuluştan Kuruluşa Urfa" buluşmasına katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Abdulkadir Emin Önen, Şanlıurfalılarla bir araya geldi.

Programa, Şanlıurfa'nın kurtuluşunda önemli rolü olan ve "12'ler" diye bilinen ailelerin çocukları, torunları, kurtuluşa destek veren ailelerin ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda bir konuşma yapan Önen, “Urfa`nın Kurtuluş Savaşını veren, birinci nesil aramızdan ayrıldı. Fransız işgalinden kurtulmamızda payı olan aileler, aşiretler, makam sahipleri, askerler siviller her kim varsa hepsini rahmetle ve minnetle anıyoruz. Eğer o günlerde kurtuluş ruhuyla Fransız`a karşı birleşip, birlikte hareket etmeselerdi bugün üzerinde yaşadığımız ata-baba toprağımız olamayacaktı.” dedi.

Şanlıurfa'nın kurtuluş programlarının düzenlenmeye devam edileceğini söyleyen, Önen, "15 Temmuz gibi bir badire atlatan bu millet, bu Devlet şu an ayakta duruyorsa bunun sebebi güçlü bir liderlik, bu milletin imanı ve zor zamanlarda birleşmeyi bilen ferasetidir. Urfa`mızın değerli aile büyükleriyle bu ikinci buluşmam. Bu buluşmamızın ilkini geçtiğimiz ay yapmıştık. Allah nasip etti, 2'ncisini düzenledik. Yine nasibimizde varsa 3'üncüsünü ve devamını getireceğiz. Sizlerin teveccühüz ve memnuniyetinizi bildirmeniz, ne kadar yerinde bir iş yaptığımızın da sağlaması oldu.” şeklinde konutu.

Genelkurmay Başkanlığı arşivlerinden alınan ve 1935 yılında Urfa`nın kurtuluşunu temsilen çekilmiş görüntülerinin yer aldığı "11 Nisan Urfa'nın Fransız İşgalinden Kurtuluşu" konulu sinevizyon gösterimi katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

Programa katılanlar, Şanlıurfa'nın kurtuluşuyla ilgili hazırlanan sinevizyon gösteriminden ve düzenlenen programdan dolayı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Önen'e teşekkür ettiler.

Program hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi. (İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir