• DOLAR 32.601
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.627
  • ...
"Müslümanlar gittiği her yere hak ve adaleti götürdüler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Ağrı'nın Diyadin ilçesinde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Diyadin Yatılı Bölge Okulunun bahçesinde gerçekleştirilen ve sunuculuğunu Emrullah Kaya'nın yaptığı etkinlik, Mehmet Nur Padir'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Seslendirilen ilahi ve ezgilerle devam eden etkinlikte küçük mevlithanlar tarafından mevlidi şerif okundu.

Günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Nihat Tay Hoca, İslam'ın adalet, huzur ve kardeşlik dini olduğu vurgusunu yaptı. Tay, "İslam hak ve adalet, huzur ve kardeşlik, özgürlük ve mutluluk dinidir. İslamsız bir adalet, çürük bir adalettir. İslamsız bir adalet bozuk bir adalettir. İslamsız adalet kokuşmuş bir adalettir. İslamsız bir adalet adavettir, düşmanlıktır." dedi.

"Müslümanlar gittiği her yere hak ve adaleti götürdüler"

Müslümanların, gittikleri her yere huzur ve mutluluk götürdüğünü belirten Tay, şunları söyledi: "Bizim tarihimiz adaletle doludur. Kur'an'ın neresine bakarsanız bakın Rabbimiz iman ehlinden adaletli olmasını beklemektedir. Çünkü Müslümanlar gittikleri yerlere huzur, mutluluk ve adalet götürdüler. Hz. Muhammed ve onun yetiştirdiği o halifeler, insanlara hiçbir zaman adaletsizlik yapmadılar. İslam devletinin mahkemesine Yahudiler de Hristiyanlar da Mecusiler de geldiler. Geldikleri mahkemelerde sadece hak ve adalet gördüler."

Tay, Müslümanların her zaman hak ve adaletten yana olmaları gerektiğini dile getirerek, "Allah, kâfir ve müşriklerden adaleti istememektedir. Çünkü kâfir ve müşrikler hiçbir zaman adil olmadılar. Müslüman imandan, adaletten yana olur. Küfürden yana olamaz. Müslüman haktan yana olur, batıldan yana olamaz. Müslüman hayırdan yana olur, şerden yana olamaz. Müslüman mazlumdan yana olur, zalimden yana olamaz. Müslüman Suriye'den, Irak'tan, Filistin'den yana olur Londra'dan, New York'tan, Paris'ten yana olamaz. Müslüman İslam birliği taraftarı olur, Avrupa Birliği taraftarı olamaz. Müslüman birleşmiş Müslümanlar taraftarı olur, Birleşmiş Milletler taraftarı olamaz." şeklinde konuştu.

"Yarınlar İslam medeniyetinin olacaktır"

Hak ve batıl mücadelesinin her zaman devam edeceğine değinen Tay, "Hak ve batıl mücadelesi her zaman devam etmiştir. Musa ile Firavun, İbrahim ile Nemrut, Hz. Muhammed ile Ebu Cehil hep mücadele etmişler. Nemrutları, Firavunları, Ebreheleri yok eden bir Rabbiniz varken asrın Nemrutlarına, Firavunlarına teslim olur musunuz? Göreceksiniz, yarınlar ne Avrupa Birliği'nin ne Birleşmiş Milletler'in ne NATO'nun ne ABD'nin ne Rusya'nın ne de Batı medeniyetinin olacak. Yarınlar İslam medeniyetinin olacaktır." ifadelerini kullandı.

Son olarak Tay, "Sizler sadece Suriye'de açlıktan kedi eti yiyen mazlumların değil Irak'ta, Afganistan'da,  Myanmar'da ezilen, vurulan, kırılan, öldürülen o mazlumlara, ABD'de siyahi olduğu için ezilenlere, Almanya'da, Fransa'da, Rusya'da ezilen insanlığa saadeti, huzuru, mutluluğu, özgürlüğü, hak ve adaleti götüreceksiniz. Sizler asrın Ömerleri, Alileri, Fatımaları, Zeynepleri olacaksınız." dedi.

Kutlu Doğum etkinliği, konuşmanın ardından okunan duayla son buldu. (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir