• DOLAR 32.572
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2424.65
  • ...
Belçika`da Diyanet Camisine İkinci Çirkin Saldırı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Avrupa genelinde artış gözlemlenen İslamofobi, AB’ye ev sahipliği yapan Belçika’da da yükselme eğiliminde. İslam ve göçmen karşıtı ırkçı parti lideri kendi kızını bikinili halde yabancı karşıtı afişte kullanmaktan çekinmezken geçtiğimiz gece Türk camisine yine domuz kafalı çirkin saldırı gerçekleştirildi.
 
Marchienne-au-Pont yerleşim birinde bulunan ve Belçika Diyanet Vakfı’na bağlı Alaaddin Camii’ne kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kısa süre içinde ikince kez ırkçı saldırı gerçekleştirildi. Diyanet Vakfı yaptığı açıklamada olayı şiddetle kınadıklarını duyurdu. Açıklamada "Geçtiğimiz gece Marchienne-au-Pont Alaaddin Camiine kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yapılan ırkçı ve İslam karşıtı saldırıdan dolayı son derece üzüntü duyuyoruz. Kimliği belirsiz kişi veya kişiler gece yarısı caminin avlusuna plastik domuz kafası maskesi asarak ‘Evinize geri dönün!’ yazısı yazmışlar. Aynı camiye ilk defa meydana gelen bu menfur saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyoruz." denildi.
 
Marchienne-au-Pont Alaaddin Camii’ne yapılan bu saldırı ilk değil. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında da avlusunda bulunan Türk Bayağı yırtılmıştı. Belçika Diyanet Vakfı, meydana gelen bu olayın ardından sağduyu ve sorumluluk çağrısı yaparak yetkililerden bu konuda dikkatli olmalarını, bu tarz olayların tekrarlanmaması için gerekli her türlü adımın atılmasını önemli bulduklarını duyurdu. Diyanet Vakfı, Avrupa’da yaşanan ekonomik krizin derinleşmesinin toplumda sosyal bir krize dönüşmemesi için yetkilileri uyarıda bulundu.
 
SALDIRILARDA CAYDIRICI ÖNLEMLER ALINMIYOR
Açıklamada ayrıca "Ne yazık ki bu saldırganları caydırıcı herhangi bir önlemin alınmamış olması Müslüman Türk Toplumunu haklı olarak endişelendirmektedir. Huzuru bozmaya çalışan bu sorumluların bir an önce adalete teslim edilmesini ve siyasilerin bu konuya gereken hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz." denildi.
 
cihan

Bu haberler de ilginizi çekebilir