• DOLAR 32.454
  • EURO 34.515
  • ALTIN 2474.638
  • ...
Mustazaf-Der Adana Şubesine Molotoflu Saldırı(2))
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Edinilen bilgiye göre; Seyhan İlçesi Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan Mustazaf-Der Adana Şubesine kimliği belirsiz kişi veya kişilerce Molotofkokteyli atıldı. Gece 01.30`da meydana gelen olay sonrası dernek binasında yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye tarafından söndürülen yangında dernek binasında küçük çapta maddi hasar oluştu. Olayın gece yarısı gerçekleşmesinden dolayı dernekte kimsenin bulunmadığı öğrenildi.
 
Söz konusu olayla ilgili bilgi aldığımız dernek yetkilileri, gece vuku bulan kundaklama hadisesinden ancak sabah olunca haberdar olduklarını belirttiler. Dernek binasının tadilatta olması ve eşyalarının toplanmış olması neticesinde çıkan yangının büyümeden söndürüldüğünü ifade ettiler.
 
Kundaklama olayıyla ilgili ajansımıza açıklamada bulunan Mustazaf Der Adana Şubesi Yetkililerinden Ramazan Tekin olayı şu şekilde anlattı: "Gece yarısı saat 01.30 sıralarında derneğimize kimliği belirsiz kişi veya kişilerce molotof atılmış. Bira şişesi kullanılarak yapılan molotof, camı kırarak içerideki tellerde kalmış. Yanıcı maddenin etkisi ile bir tutuşma olmuş. Ancak daha önceden de bu tür saldırılara uğrayan dernek binamızda camların ardına ince elek koruması taktırdığımızdan yangın sadece camlarda vuku bulmuş. Ayrıca dernek binamızda tadilat yapıyorduk. Bundan dolayı perdeler ve bazı eşyalar toplanmıştı. Bu da büyük bir yangın çıkmamış olmasında etken olsa gerek. Zaten çıkan yangında itfaiye tarafından kısa sürede söndürülmüş." dedi.


POLİS OLAY YERİNDE İNCELEME YAPMADI
Saldırı sonrası garip olayları müşahede ettiklerini belirten Tekin, "Basından duyduğumuz kadarıyla gerçekleştirilen bu saldırı sonrası olay yerine polis gelmiş. Daha sonra itfaiye çağrılmış ve yangın söndürülmüş. Ama ne hikmetse gece yarısı olan bu saldırı, dernek yetkililerine bildirilmemiş. Saldırıyı ta sabah olunca dernek binamıza gidince öğrendik. Bizim kanaatimize göre, saldırı sonrası polisin dernek yetkililerini araması gerekiyor. Olay yeri inceleme ekibinin gelerek saldırıda kullanılan molotoftan parmak izi alması gerekiyordu. Ama bunların hiçbiri yapılmadı. Şu an saat 09.50 ve hala molotof camımızda durmakta ama gelen ve inceleme yapan hiçbir kolluk kuvveti yok."dedi.
 
Daha önceden de derneklerine molotoflu, taşlı ve sopalı saldırılar olduğunu ancak bunların faillerinin ortaya çıkartılamadığını belirten Tekin, " Bu saldırının karanlık odaklar tarafından gerçekleştirildiğini düşünüyoruz. Emniyetten de bu olayı aydınlatmasını ve sorumluları ortaya çıkarmasını talep ediyoruz. Ancak şu ana kadar olay yeri incelemesinin bile yapılmamış olması başlı başına bir skandal olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Öte yandan; dernek yetkililerinden aldığımız yeni bilgilere göre, bu haberi yaptığımız 11.45`e kadar hala olay yeri incelemesinin yapılmadığını öğrendik.
 
Ayhan Kaya - İLKHA

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33674.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33673.jpg

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/33672.jpg

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir