• DOLAR 32.598
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2408.77
  • ...
Paris`te "Kutlu Doğum" coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Avrupa Koordinatörlüğü tarafından Paris Medine Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin katkılarıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Sunuculuğunu Şuayb Uslu'nun yaptığı program, Muhammed Edip'in okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başladı. Ardından platform ve dernek adına Enes Suiçer, katılımcılara Türkçe ve Fransızca selamla ve teşekkür konuşması yaparak, program hakkında bilgi verdi.

Programın devamında Medine Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin kız ve erkek ilahi grupları sahne aldı.

Devamındaysa Avrupa Alimler Birliği üyesi Molla Yahya Abay günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı.

Abay, "Allah bizlere Kur'an-ı Kerim'de Şuayb (as)'dan bahsediyor. Onun kavmine olan tebliğinden bahsediyor. İnsanları Allah'a inanmaya çağırırken, hak ve adaletten sapmamalarını, yoksa yeryüzünde düzenin bozulacağını bildiriyor. Yine aynı amaçla Allah Resulü de İslam'ı anlattı. Hatta genç iken Peygamberlikten önce katıldığı Hilfü'l-Fudûl cemiyetinde, hakları gasp edilenlerin haklarını geri alma mücadelesi verdi." dedi.

Hz. Muhammed'in hak ve adalete çok önem verdiğini vurgulayan Abay, Allah Resulü'nün vefatına yakın bir zamanda üzerinde hakkı olanların haklarını almalarını tembih ettiğini ve sahabeyle aralarında geçen şu olayı anlattı: "O anda sahabe içinde biri kalkıp Ya Resulullah sen beni bir defasında kırbacınla hizaya getirirken incitmiştin, ben bugün o hakkımı senden almak istiyorum. Ve Allah Rasulü onu çağırıp mübarek omuzlarını açıyor, ancak o sahabe O'nun peygamberlik mührünü öpüyor. Bu da bizlere Efendimizin ne kadar hak ve hukuka riayet ettiğini gösteriyor."

Akabinde El-Kadir derneği adına bir konuşma yapan Hac Meysam Fıkhi, Allah Resulünün bir çok isminin olduğunu ve her bir isminin bir özelliğine işaret ettiğini söyledi. Konuşmasının devamında Fıkhi, Allah Resulünün tüm insanlığa ve alemlere rahmet olduğunu, kurtuluşun ise ancak ona uyarak mümkün olacağını söyledi.

Devamında Grup Sükut sanatçılarından Ali Lajoie Arapça ve Fransızca bir ilahi seslendirdi. Medine Eğitm Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin müdavimlerinden Reis Ataş da  Merhaba Yar şiirini seslendirdi. Şiirin okunduğu sırada salonda duygusal anlar yaşandı.

Etkinlik sonunda Siyer Sınavında dereceye girenlerin isimleri okundu. Ayrıca Salavat kampanyası kapsamında çekilen salavatların sayısı açıklandı.

Program Abdullah Kaya hocanın yaptığı dua ile son buldu. (Ammar Uslu- İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir