• DOLAR 32.542
  • EURO 34.837
  • ALTIN 2427.288
  • ...
"Hz Muhammed`i örnek almak zorundayız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Gaziantep`in Oğuzeli ilçesi Körkün beldesinde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği büyük bir coşkuya sahne oldu.

Körkün Parkı meydanında düzenlenen etkinliğe, HÜDA PAR Şahinbey İlçe Başkanı Orhan Harat, Umut-Der Genel Sekreteri Nihat Bakşi, Peygamber Sevdalıları Platformu yetkilileri, beldenin ileri gelenleri ile belde halkı katıldı.

Körkün beldesinde yoğun bir katılımla düzenlenen etkinlikten günler öncesinden hazırlık çalışmaları yapılırken, çalışmalar kapsamında platform üye ve gönüllüleri tarafından evler tek tek gezilerek Hz Muhammed'in (sav) hayatından kesitler içeren siyer kitabı dağıtılarak belde halkı etkinliğe davet edildi.

Sunuculuğunu Ömer Naimoğlu`nun yaptığı etkinlik Talha Kaplan`ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.  Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Platformu yetkililerinden Osman Duran, her yıl Türkiye`nin birçok noktasında Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlediklerini, belde halkına davetlerine icabet ettiklerinden dolayı teşekkür etti.

Etkinlik, Rahmet Mevlit Grubu Mevlithanlarından Emrah Turan`ın Türkçe okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti. İnzar ilahi Grubundan Abdulbaki Kaçar, Yunus Köseoğlu ve Ömer Kılınç`ın Hz Muhammed üzerine bestelenen ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Programa konuşmacı olarak katılan Feyzullah Zerey, Hz Muhammed'in örnekliği, önderliği ve sevgisi üzerine bir konuşma yaptı.

Müslümanların Hz Muhammed`i kendilerine örnek almaları gerektiğini söyleyen Zerey, “Allah`ın (cc) ‘Habibim` dediği O büyük insanı anmak için bir araya geldik. Çünkü biz O`nun ümmetiyiz. Yarabbi biz bugün nasıl senin Peygamberin için burada toplandıysak yarın mahşer meydanında da bizlere Kevser havuzunun başında O`nun elinden su içmeyi de nasip et. Hz Muhammed, denilince akan sular durmalı. Bakın Allah bile O`na salavat getiriyor. Allah Kur`an`da ‘Ey! Müminler sizde O`na salavat getirin` diye emrediyor. Her şeyin sahibi olan Allah bize O`na salavat getirdiğimiz gibi O`nun yolunu da takip etmemizi bizden istiyor.”dedi.

“Hayatımızın her alanında O`nu örnek alalım ki Allah bizi sevsin”

Zerey, “Bizler kendi nefsimizi hesaba çekelim, biz Resullullah`ı ne kadar seviyoruz? O`nun emirleri Allah`ın emirleri, O`nun yasakları Allah`ın yasakları gibidir.  Allah, ‘Deki: Eğer Allah'ı seviyorsanız bana tabi olun ki Allah da sizi sevsin` Allah`ın bizi sevmesinin bir yolu var, o da biz Hz Muhammed tabi olacağız. Bizler Hz Muhammed`e tabi olursak Allah bizi sevecek, değer verecek. Biz bu dünyaya O`nun aşkını, sevgisini kazanmaya geldik. Bizler Allah sevgisini, aşkını ve rızasını neden aramıyoruz? Allah Peygamberine bu kadar değer veriyorsa peki biz O`na ne kadar değer vermeliyiz? Elimizi vicdanımıza koyalım. Biz hayatımızın her alanında O`nu örnek alalım ki Allah bizi sevsin.”ifadelerini kullandı.

Program daha sonra Peygamber Sevdalıları Platformu Kız İlahi Grubu'nun seslendirdiği ilahileri ile devam etti.  Etkinlik yapılan dua ile sona ererken, belde halkı, etkinlikten memnun kaldıklarını belirttiler.  (İbrahim Koçyiğit- İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir