• DOLAR 32.6
  • EURO 34.85
  • ALTIN 2499.133
  • ...
"Tanklara göğsünü siper eden milyonlara karşı insanın vefası olur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

“Çorum Buluşması” programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ana muhalefet liderinin “kontrollü darbe” iddialarına karşı, 15 Temmuz gecesi, sokaklarda tanklara göğsünü siper eden milyonlara karşı insanın vefasının olması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum`da düzenlenen ‘Çorum Buluşması` adlı programda vatandaşlarla bir araya geldi. Abide Meydanı`nda gerçekleşen programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun 15 Temmuz darbe gecesinde 23.00 sularında İstanbul Havalimanı`na indiğine ve buradan hemen ayrıldığına ilişkin bugün gazetelerde yayınlanan haberlere dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Ey Kılıçdaroğlu, ben tüm milletime çağrıyı yaptım ve milletimi meydanlara davet ettim ve benim milletim on binler, yüz binler meydanlara döküldü. Senin geldiğin havalimanında da on binler vardı o akşam, sen niye kaçıp gittin? Bakırköy Belediye Başkanının evine gideceğine, sen de orada vatandaşınla beraber olsaydın ya, niye kaçtın gittin? Bu iş yürek ister yürek, bu iş kürekle olmaz, yürekle olur. ‘Ben açıklamalarımı yaptım, darbeye karşıyım dedim` diyor. İyi ki dedin ha. Kapının arkasından darbeye karşıyım demiş. Desen ne olur. Sen orada vatandaşınla beraber olacaktın, öyle kaçıp gitmeyecektin.”

15 Temmuz darbe girişimi için “kontrollü darbe” ifadesini kullanan ana muhalefet partisi liderine tepki gösteren Erdoğan, “Şecaat arz ederken sirkatin söylüyor. Kardeşim, bunun yaptığı tabii ilk defa değil. Çıkıp 80 milyondan özür dilemek yerine, maalesef suç bastırmaya çalışıyor. Delikanlıca hatasını kabullenmek varken, yeni hezeyanların, yeni yalanların peşine takılıyor” eleştirisinde bulundu.

15 Temmuz gecesi canını ortaya koyan millete karşı insanın mesuliyetinin olması gerektiğini  ifade eden Erdoğan, “15 Temmuz gecesi canını ortaya koyan bu millete karşı birazcık mesuliyet olur. İnsanda o gece gözünü kırpmadan ölüme koşan 249 şehide karşı, 2 bin 193 gaziye karşı saygı olur. İnsanın gece boyu sokaklarda tanklara göğsünü siper eden milyonlara karşı vefası olur. Ha sen kaçtın kurtuldun ama ey Kılıçdaroğlu, bak Tayyip Erdoğan tüm ailesiyle, tüm arkadaşlarıyla, tüm vatandaşlarıyla birlikte Yeşilköy Havalimanında F16`lar üzerimizden geçerken, orada helikopterler üzerimizden geçerken, biz Yeşilköy Hava Meydanında oturduk operasyonu yönettik. Ve ertesi gün öğleye doğru hamdolsun bu iş bitirildi. Ve 29 gün sabahlara kadar benim milletim meydanlardan koptu mu? Kopmadı. 29 gün devam etti. Ana muhalefet partisinin görevi, FETÖ`nün safsatalarına borazanlık yapmak mıdır? CHP`nin misyonu, 15 Temmuz gecesi suçüstü yakalanan FETÖ`nün katillerini aklamak mıdır?” diye sordu.

CHP yetkilileri ile ilgili olarak, “Bunlar tıpkı freni patlamış kamyon gibi nereye gittiklerini, ne yöne savrulduklarını bilmiyorlar. Diyet borçlarını ödemek için bir gün FETÖ`cü oluyorlar, diğer gün bölücü terör örgütüyle arkadaşlık yapıyorlar” diyen Erdoğan, şunları kaydetti:  “Şimdi ben şunu merak ediyorum: Acaba bu zat tüm bu söylediklerinden sonra şehit ailelerinin, binlerce gazimizin yüzüne nasıl bakacak? Onların karşısına hangi yüzle çıkacak? İdrak kulağından gaflet pamuğunu çıkarmayana nasihat kar etmezmiş. Maalesef bunlar da milletten utanmıyor, çekinmiyor, ne söylersek söyleyelim idrakleri açılmıyor” (İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir