• DOLAR 32.33
  • EURO 35.053
  • ALTIN 2283.071
  • ...
Silopi`de Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Silopi'de düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği büyük bir coşkuya sahne oldu.

Bölge âlimlerinden Vaiz Molla Mehmet Selim Basutçu'nun Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlik, Cizre Botan İlahi Grubu tarafından okunan mevlit ile devam etti.

Grup İrşad'ın seslendirdiği coşkulu ilahilerin ardından Molla İsmail Çevik bir konuşma yaptı.

Hz. Muhammed'in adil sıfatına dikkat çeken Çevik, onun insanlara arasında hiçbir ayrım yapmadan adaletle hükmettiğini söyleyerek günümüz yöneticilerinin Hz. Muhammed'i örnek alması halinde adaleti tesis edebileceğini belirtti.

Taif'te Hz. Muhammed'e yönelik saldırıları hatırlatan Çevik, "Hz. Muhammed (sav)`in İslam kardeşliğini nasıl tesis etti? Bizler hepimiz O`nun hayatını okuduğumuzda ne kadar sıkıntı yaşadığını fark ediyoruz. Hatta Taif`teki manzara gözler önündedir. Hatta melek gelip iki dağ arasında bulunan Taif`i yok etmeyi Resullulah'a belirtiyor.  Resulullah bu durum karşısında Allah`a yakararak bu kavmin cahillikten yaptığını, belki bu kavimden iman edecek insanların çıkabileceğini belirtiyor. Resulullah bizleri o kadar seviyordu ki, en kötü ve asi insanın dahi cehenneme girmesini istemiyordu." dedi.

Molla İsmail Çevik'in konuşmasının ardından tekrar sahne alan Grup İrşad'ın okuduğu ilahiler katılımcıları coşturdu.

Program esnasında Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından ülke genelinde yapılan Kutlu Doğum Siyer Sınavında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Program Bölge âlimlerinden Vaiz Molla Mehmet Selim Basutçu'nun yaptığı dua ile sona erdi.

Programa HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Abdullah Kılıç, Silopi ilçe Başkanı Salih Gök, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. (İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir