• DOLAR 32.57
  • EURO 35.042
  • ALTIN 2429.3
  • ...
İmam hatip öğrencilerinden örnek davranış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Türk Telekom Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, danışman öğretmenleriyle birlikte "Temiz Silvan İçin El Ele" ve "Fakir Ailelere Gıda Yardımı" projelerini başlattılar.

İhtiyaç sahibi aileler için yardım toplamaya çalışan öğrenciler, ellerine işçi eldivenleri takarak, mahalle ve caddelere atılan çöpleri topladılar.

Konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunan okul müdürü Cihan Tekin, söz konusu projeleri belediyenin desteğiyle başlattıklarını söyledi.

Tekin, "Silvan Belediyesinden yardım kolileri temin ettik. Projeye katılan öğrencilerimizle birlikte önceden belirlediğimiz yardıma muhtaç olan 10 aileye ziyarette bulunup, onların mutluluğuna vesile olduk. 'Kıyamet gününde müminin serinleyeceği gölgelik verdiği sadakasıdır.' anlayışıyla yardıma muhtaç insanlara yardım etmenin mutluluğunu yaşadık." dedi.

Öğrencilerin, temizlik personelleriyle birlikte çalışma yaptıklarına değinen Tekin, "Eldiven, maske ve çöp poşetlerini kullanarak öğrencilerimiz, bunun yanı sıra belediyenin temizlik personeli ve zabıta ekibi ile birlikte Silvan Ortaokulundan başlayıp Silvan Asayiş Şube Müdürlüğüne kadar olan Gazi Caddesi'ni temizledik. Daha önce hazırlanan broşürleri esnafa dağıtarak, belediyenin çalışanlarıyla birlikte Silvan'ı daha temiz tutmak adına söyleyişte bulunduk. Bu proje ile herkesin temizlik konusunda beraber iş birliği içerisinde bulunması gerektiğini anlatmaya çalıştık. Temizliğin imandan geldiği şiarı ile hayırlara vesile olması için çabaladık. Aile ortamlarımızın, ilçemizin daha huzurlu bir hale gelmesine katkıda bulunmak için böyle bir proje hazırladık." ifadelerini kullandı. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir