• DOLAR 32.649
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2496.273
  • ...
İstanbul Emniyeti`nde Atama Depremi Sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde, 8 Şubat’ta Terörle Mücadele ve Organize Suçlar Şube Müdürleri’yle İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı’nın görevden alınması, 15 Şubat’ta ise emniyet amiri ve komiser düzeyinde 10 memurun başka yerlerde görevlendirilmesinin ardından 3. bir tayin dalgası daha geldi.
 
KCK ve Ergenekon operasyonlarını yürüten Terörle Mücadele, Organize Şube ve İstihbarat Şubesi’nde görevli polis memurları “şark tayini” olduklarını cep telefonlarına gelen mesajla öğrendiler.
 
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından bildirilen atamalar, İstanbul Emniyeti tarafından dün personeline tebliğ edildi.
 
TOPLAM 700 POLİS
Mesajda, 3 şubede görevli toplam700 polis memurunun, ‘şark’ta, yani Doğu illerinde görevlendirildikleri bildirilirken, bugün İstanbul Personel Şube Müdürlüğü’ne başvurmaları istendi.
 
Ataması yapılan uzman polis memurlarının birçoğunun, terör örgütünün üst yapılanması KCK ve Ergenekon gibi önemli operasyonlarda görev yapan emniyet mensupları olduğu belirtildi.
 
Atamanın, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde 350, İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde 200, Organize Şube Müdürlüğü’nde ise 150 polis memurunu kapsadığı öğrenildi.
 
Tayinlerin, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün talebi doğrultusunda gerçekleştirildiği bildirildi. İstanbul Emniyeti’nin kritik yerlerde görevli personel için tayinlerin ertelenmesini Emniyet Genel Müdürlüğü’nden isteyebileceği, bir yıla kadar erteleme yapılabileceği öğrenildi.
 
İKİNCİ ŞARK HİZMETİ
Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, ayrıca 2000 yılından önce şark görevini yapmış polis memurlarına yeniden aynı görevin verilmesiyle ilgili olarak 10 gün önce yeni bir yönetmeliği uygulamaya koyduğu kaydedildi. Bu kapsamda, şark tayini yapılan 700 polisten 96’sının ikinci şark görevine gidecekleri ifade edildi. Daha önce Doğu’da görev yapan deneyimli birçok polisinse, ikinci şark görevi nedeniyle emekliliğini isteyeceği belirtiliyor.
 
7 İL SEÇECEKLER
Ataması yapılan polis memurları bu süreçte 7 il seçme hakkına sahip bulunuyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün değerlendirme yapmasından sonra şark tayini çıkan polis memurlarının ataması yaz aylarını bulabilecek.
 
Kaynak: HaberTürk
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir