• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
Araban`da Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep Koordinatörlüğü tarafından Araban ilçesinde, ilçe halkının yoğun katılımı ile düzenlenen "Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliğinde, Hz. Muhammed'in, hayatın her alanında Müslümanlara en güzel örnek olduğu vurgulandı.

Araban Belediyesi Konferans ve Sergi Salonunda düzenlenen etkinliğe HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, Şehitkamil İlçe Başkanı Mustafa Karakurt, Peygamber Sevdalıları Platformu yetkilileri, Umut-Der Gaziantep Şube Başkanı Ahmet Kurt, STK temsilcileri ile ilçe halkı katıldı.

Etkinliğin günler öncesinden Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından hazırlanan siyer kitabı evlere ulaştırılarak halk etkinliğe davet edildi.

Etkinlik alanına asılan Hz Muhammed'i konu alan ayet, hadis ve güzel sözler ile etkinliğe gelen katılımcılıların ellerindeki tevhid bayrakları ve flamalar renkli görüntüler oluşturdu.

Sunuculuğunu Ömer Naimoğlu`nun yaptığı etkinlik Osman Kaya`nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Platformu yetkililerinden Mustafa Kaplan yaptı.

Sık sık tekbir ve salâvatların getirildiği etkinlik mevlithan İbrahim Çelikay ve Emrah Turan`ın Türkçe ve Kürtçe okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti. Tekbir ve salâvatların eksik olmadığı etkinlikte, Abuzer Bozkurt, Ömer Kılınç ve Mustafa Yeğin ile Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubu ilahiler seslendirdi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Abdulkadir Üstündağ, Hz. Muhammed`in, hayatın her alanında Müslümanlara en güzel örnek olduğunu söyledi.

Üstündağ, "Peygamber (sav) ve bütün peygamberlere karşı adil olmak ne demek; Allah Resulünü iyi tanımak, O`nu iyi bilmek, iyi kavramak demektir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav), hayatın her alanında Müslümanlara en güzel örnektir. Allah Resulü'nü (sav) biz hayatımızın başına koyacağız. Küçüğünden, büyüğüne kadar da her işimizde ve hayatımızın her alanında O`nu örnek almalıyız." dedi.

Hz. Muhammed`in bütün insanlara karşı adaletle davrandığına dikkat çeken Üstündağ, "Allah Resulü'nün (sav) adaletle ilgili birçok örneği vardır. Allah Resulü (sav) Müslim ve gayri Müslim herkese karşı adil davranmıştır. Allah Resulü, peygamber olmazdan önce hatta rivayetlerde, daha beşikte iken adaletle hareket ettiğini görüyoruz. Hani peygamberimizi sütannesine vermek için Sad kabilesine götürdüklerinde Halime annemiz O`na süt verip emzirmeye çalıştığında Allah Resulü (sav) Halime annemizin sağ sütünü emer ama daha sonrada sol taraftan süt vermeye çalıştığında emmediğini görürler. Çünkü O`nun başka bir sütkardeşi daha vardır. Ona bırakmak ve ona da süt kalsın diye daha beşikte iken adaletle davrandığını görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Üstündağ, Hz Muhammed ile Ukkaşe bin Mihsan el- Esedi  arasında geçen olayı anlatarak konuşmasını noktaladı.

Etkinlik yapılan dua ile sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir