• DOLAR 32.374
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.581
  • ...
163 bin dekar zirai alan suyla buluşacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen Bozova Terfi Sulaması 3'üncü Kısım'da sona ulaşıldı. Tamamlanarak hizmete alınan proje ile yaklaşık 163 bin dekar zirai alanın suyla buluşması bekleniyor.

Suyun ana kaynağını Atatürk Barajı'nın oluşturduğu proje çerçevesinde yaklaşık 440 bin metre boru döşendi ve yaklaşık 74 kilometre tahliye kanalı kazısı yapıldı. Yüzde yüz fiziki gerçekleşme sağlanarak tamamlanan projenin önümüzdeki günlerde devreye alınmasıyla sulama yapılması hedefleniyor.

Dekar başına 263 TL gelir artışı ve Türkiye ekonomisine yıllık 43 milyon TL katkı verilmesi hedeflenen proje ile 32 bin 582 kişiye de istihdam alanı sağlanması öngörülüyor.

Projede Atatürk Barajı'ndan alınacak suyun Günışık kanalıyla sulama alanına ulaştırılacağının altını çizen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "162 bin 910 dekar zirai alanı suyla buluşturacak bu proje ile Şanlıurfa'da köyden kente göçün engellenmesini ve Şanlıurfalı vatandaşlarımıza daha fazla iş olanakları sunmayı hedefliyoruz. Şanlıurfa'nın bereketli topraklarını suyla buluşturmaya devam edeceğiz." dedi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir