• DOLAR 32.428
  • EURO 34.467
  • ALTIN 2490.28
  • ...
Köylüler yarım kalan yollarının yapılmasını istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaklaşık 300 hane ve 2 bin nüfuslu Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Çevrimova (Barisil) köyü sakinleri, köy içi yollarının yarısının kilitli parke taşı yapılıp diğer yarısının yapılmamasıne tepki göstererek, yolların tamamının yapılmasını istediler.  

Bozuk ve toprak olması nedeniyle her yağmur yağdığında yollarının adeta çamur deryasına döndüğünü söyleyen köylüler, yetkililerin seslerini duymasını istediler.

Köylüler, yollarının bozukluğu sebebiyle çamura batmamaları için çoğu zaman çocuklarını sırtlarında taşıyarak köy okuluna kadar taşıdıklarını belirttiler. Yazın tozdan, kışında çamurdan yollarının geçilmediğini ifade eden köy sakinleri, mağduriyetin giderilmesini bekliyor.

“Defalarca müracaatta bulunduk ama bize yardımcı olmuyorlar”

Yapılmayan yollarının kilitli parke taşıyla döşenmesini istediklerini aktaran köy muhtarı Sait Doğru, “300 yıldır biz bu köyde yaşıyoruz. Köy oldu olalı sadece Türkiye Petrolleri bize bir yol açtı. Köy Hizmetleri bir metrekare asfalt yapmamış. Bunun için defalarca gidip müracaatta bulunduk ama bize yardımcı olmuyorlar. Biz Beşir ilçesine bağlıyız ama bu sebeplerden dolayı Batman`a bağlanmak istiyoruz. Köyün yarısı parke yapılmış, diğer yarısı da öyle stabilizedir. Defalarca gidiyoruz ama bize yardımcı olmuyorlar. Yollarımız çamurdan geçilmiyor.” dedi.

“Yollarımız bir türlü yapılmıyor”

Köylerinde yol sorunuyla birlikte sıkıntı ve eksikliklerinin olduğunu dile getiren Ferman Doğru, “En öncelikli sorunumuz yoldur. Yollarımız bir türlü yapılmıyor. Köyün diğer ucunda asfaltlı yol var, o da dolambaçlıdır. Şehre gitmek için yol baya uzuyor. Yollarımız çamurlu olduğu ve sorunlarımız giderilmediği için bağlı olduğumuz Beşiri ilçesinden ayrılmak istedik. İle bağlansak da yine sıkıntılarımız var. Bu çağda biz çamurla mücadele ediyoruz. Az öncede bir arabayı traktörle çamurdan çektik.” diye konuştu.

Tek isteklerinin yollarının yapılması olduğunu kaydeden Doğru, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her şeyden önce yolumuzun yapılmasını istiyoruz. Ondan sonra kanalizasyon sıkıntımız var, o ileriki safhada olur. Köyün bir kısmı parke yapılmış, bir kısmı da yapılmadı. Çocuklarımız okula çizmeyle gidip geliyorlar. Açılmayan yollarımızın açılması, en azından okula kadar yollarımızın asfalt veya parke yapılmasını istiyoruz. Birde çevre yolumuzun asfaltlanmasını talep ediyoruz.”

“Çocuklarımızı sırtımızda taşıyarak okula götürüyoruz”

Yaşadıkları mağduriyeti dile getiren bir başka köy sakinlerinden M. Şirin Ege, “Yetkililerden ricamız gelip yollarımızı yapsınlar. Kanalizasyonlarımız patlamış ve tüm pislik köyün yollarına dağılmış. Yollarımızı yarım yamalak bırakmışlar. Çocuklarımızı çamur içerisinde sırtımızda taşıyarak okula götürüyoruz. Kışın traktörlerle ana caddeye çıkabiliyoruz. Tek arzumuz yollarımızın onarılıp, kanalizasyonlarımızı yapmalarıdır.” ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA) 


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir