• DOLAR 32.527
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2435.374
  • ...
Mustazaf Der İzmir Şubesi Faaliyet Raporunu Açıkladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Halkımızın kültürel bilinç düzeyini artırmak amacıyla alanında yetkin arkadaşlarımız aracılığıyla tefsir, siyer, hadis, fıkıh ve Risale-i Nur alanlarında haftalık olarak seminerler vermeye başladık.

2008 Yılı Faaliyetleri
20.04.2008
Alemlere rahmet Hz. Muhammed (asm) Efendimiz`in nurlu bidayetinin anısına, Buca İlçesi Ararat Düğün Salonunda “Mevlit Programı” tertipledik. Halkımızın yoğun teveccüh gösterdiği Mevlit programımız, Dernek Başkanımız olan Cemil GENÇ’in yapmış olduğu konuşma ile başladı. Araştırmacı yazar Mehmet Ali GÖNÜL Peygamber Efendimizin hayatından kesitler sunması ile devam ederken, Mevlüt programına Selami GÜNEŞ ve Mehmet Ali OĞUZ ilahi ve ezgileri ile iştirak etmişlerdir. Düzenlemiş olduğumuz Mevlit programımız Abdulbari ÇELİK’in okumuş olduğu Kuranı Kerim eşliğinde sona ermiştir.

27.04.2008
Dernek üye ve gönüllülerimiz ile “Piknik Gezisi” düzenledik. Dernek üye ve gönüllülerimizle düzenlediğimiz gezi yol üzerinde kurulan TEM ekipleri tarafından kimlik kontrolü bahanesiyle durduruldu, aracımız iki saat keyfi olarak bekletildi.

2009 Yılı Faaliyetleri


08.02.2009
Mazlum Filistin halkı yararına açmak istediğimiz Kermes, Dernekler İl Müdürlüğü tarafından engellendi. Bütün engellemelere rağmen bir (1) günlük stand açmak suretiyle Kermes faaliyetimizi gerçekleştirdik.

05.04.2009
Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle Buca Gölet Anfi tiyatrosunda “Kutlu Doğum Programı” düzenledik. Programda  araştırmacı-yazar Mehmet GÖKTAŞ Hz. Muhammed (asm) Efendimiz`in İslam`ı yaşama ve yaşatma prensiplerini anlatırken, gerek çocuk ilahi grubu ve gerekse de ilahi sanatçılarının seslendirdikleri ilahiler programa renk katmıştır. Etkinliğe, havanın yağışlı olmasına aldırış etmeyen halkımız, yoğun bir katılım göstermiştir.

2010 Yılı Faaliyetleri
18.04.2010 Efendimizin (asm) nurlu doğumunu anma amacıyla Buca Gölet Anfi tiyatrosunda “Kutlu Doğum Etkinliği” düzenledik. Dernek başkanımız Cemil Genç`in açılış konuşması ile başlayan etkinliğimiz, Mehmet Akgül ve gazeteci-yazar M. Ali Gönül`ün Peygamberimiz`in (asm) günümüz müslümanlarına model yaşantısını anlatması ile devam etmiştir. Program, çocuk ilahi grubunun seslendirdiği ilahiler eşliğinde sonlanmıştır. Bununla birlikte etkinliğimizin duyurusu amacıyla afiş asan üç (3) dernek gönüllümüz TEM ekipleri tarafından gayr-i hukuki bir şekilde alıkonmuş ve keyfi olarak para cezasına tabi tutulmuştur.

09.05.2010

Derneğimizin Eğitim Komisyonu aracılığıyla, eğitimlerine devam eden öğrencilere yönelik Sabah Namazı programı düzenledik. Beraberce kılınan sabah namazının akabinde, öğrencilere dernek binamızda kahvaltı verdik. Kahvaltı sonrası öğrenci kardeşlerimize yönelik güzel ahlak konulu bir seminer programı düzenledik.

03.09.2010

“Dünya Kudüs Günü” münasebetiyle basın açılaması yaptık. Basın açıklamasında Kudüs’ün İslam âleminin manevi mekânlarından biri olduğunu ve önemini vurguladık.

2011 Yılı Faaliyetleri
15.02.2011 Mevlit Kandili münasebetiyle dernek binamızda günün anlam ve önemine binaen “Mevlit Gecesi” programı düzenledik.

20.03.2011

"Dünya Mustazaflar Haftası" kapsamında “Mustazaflar Haftası Konferansı” tertipledik. Araştırmacı-yazar Mehmet Göktaş`ın da konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleşen konferansta başörtüsü mağdurlarından Amin Şani`nin konuşması
duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

17.04.2011

Kutlu doğum haftası münasebetiyle Buca Akıncılar Meydanı`nda “Kutlu Doğum Etkinliği” düzenledik. Günün anlam ve önemini anlatan yirmi bin (20.000) adet Mevlit CD`si dağıtılmıştır.

08.05.2011

İzmir-Menemen`de, Efendimizin (asm) hayatını konu edinen ve çağımıza örnek yaşam modelinin anlatıldığı bir program tertipledik. Kur`an tilaveti ile başlayıp, Mevlit dinletisi ile devam eden programa konuşmacı olarak katılan araştırmacıyazar Abdulkadir Turan`ın etkili anlatımları, dinleyicileri adeta asr-ı saadete götürmüştür.

26.06.2011

Diyarbakır`ın Yolaç (Susa) köyünde, bir camide hunharca katledilen mazlum şehidleri anmak ve geçmişte cereyan eden karanlık olayları gündeme getirmek amacıyla "Susa Katliamı" konulu program düzenledik.

26.06.2011

Miraç Kandili münasebetiyle günün anlam ve önemine ilişkin “Miraç Gecesi” programı düzenledik.

02.07.2011
Faaliyetlerini bütünüyle toplumun maddi ve manevi ihyası yolunda sürdüren İhya-Der`e yönelik olarak gerçekleştirilen tamamen keyfi ve hukuksuz baskın, gözaltı ve komploları kınamak amacıyla Konak Meydanı`nda kitlesel bir basın açıklaması yaptık.

16.07.2011
Berat Kandili münasebetiyle, gecenin feyiz ve bereketinin konu olarak ele alındığı “Berat Gecesi” programı düzenledik.

24.07.2011
Müslüman kadının kimliği mahiyetindeki tesettür olgusunun anlam ve öneminin konu olarak ele alındığı “Tesettür Konferansı” düzenledik.

15.08.2011
Derneğimizce başlatılan “Tesettür Seferberliği” kapsamında, tesettürün anlam ve önemini konu alan otuz bin (30.000) adet broşür dağıttık, şehrin belirli noktalarında tesettürün önündeki engellerin kaldırılması amacıyla imza stantları kurduk.

25.08.2011
Mağdur ve muhtaç olduğu tespit edilen yaklaşık yüz (100) aileye gıda yardım paketleri dağıttık.

27.08.2011
Kadir gecesi münasebetiyle, gecenin fazileti ve önemini konu olarak ele aldığımız “Kadir Gecesi” programı düzenledik.

28.08.2011
“Dünya Kudüs Günü” münasebetiyle, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın İslam ümmeti için önemini ve siyonist terör çetesi İsrail ile hamisi ABD ve Batı zihniyetinin İslam coğrafyalarında gerçekleştirdikleri kıyımı vurgulamak amacıyla kitlesel bir basın açıklaması yaptık.

28.08.2011
Müslüman kadının kimliği olan tesettürün hayatın her alanında özgür olması ve örtünmenin anlam ve öneminin anlatılması amacıyla 4 Eylül’de gerçekleştireceğimiz “Tesettür Paneli” için (izin hususunda) bütün girişimlerimiz Valilik tarafından keyfi bahanelerle geri çevrildi.

09.10.2011
Tesettürün İslam toplumları için anlam ve öneminin anlatıldığı ve örtünmenin sosyal hayatın her alanında mutlak bir özgürlüğe kavuşturulması gerektiği vurgusunun yapıldığı “Tesettür Konferansı” düzenledik.

13.11.2011
Gazeteci-yazar Özkan Yaman`ın da konuşmacı olarak katılımıyla "Hz. İbrahim`i (as) Anlama" konulu seminer düzenledik.
 
30.11.2011

Dini inançlarından dolayı tesettürlü olarak öğrenimine devam etmek isteyen Amine Şani`ye manevi ve hukuki destek sağladık.

08.12.2011
Toplumların şekillenmesinde büyük etkisi olan aile faktöründe, ebeveyn-çocuk ilişkilerini geliştirme ve sağlıklı bir aile ortamı oluşturma amacını taşıyan "Aile" semineri düzenledik.

Sonuç;
Dernek tüzüğümüzde de belirttiğimiz amaç ve prensipler doğrultusunda kuruluşumuzdan şimdiye kadar;
Alanında yetkin arkadaşlarımız aracılığıyla tefsir, siyer, hadis, fıkıh ve Risale-i Nur alanlarında olmak üzere bine yakın seminer verdik.

Açık ve kapalı alanlarda olmak üzere toplam on sekiz (18) etkinlik düzenledik. Muhtelif zamanlarda gündeme ilişkin dört (4) kitlesel basın açıklaması yaptık. Toplumumuzun bilinç düzeyini geliştirme adına yirmi bin (20.000) multimedya görseli dağıttık. Gelirlerini mazlum Filistin halkına ulaştırmak üzere bir (1) kermes düzenledik.


Mustazaflar ile Dayanışma Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir