• DOLAR 32.555
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2430.084
  • ...
Meteorolojiden buzlanma ve don uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Yozgat ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde Türkiye'nin iç ve doğu kesimlerinde yer yer buzlanma ve don hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı Türkiye genelinde bir ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor. Kuzey ve doğu, güneydoğu kesimlerde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Zirai don uyarısı

Bu sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu, Karadeniz`in iç kesimleri ve Doğu Anadolu`da hafif yer yer orta kuvvette zirai don olayı beklendiğinden zirai faaliyetlerle uğraşan üreticilerimizin dikkatli ve tedbirli olması uyarısında bulunuldu.

Bilgelerde hava durumu  

Marmara, parçalı ve az bulutlu, doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus hadisesi bekleniyor.

Ege ile Akdeniz, az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu Az bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Ankara, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların hafif olmak üzere yağmur, sabah saatlerinde Yozgat ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Batı Karadeniz, parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz, parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde hafif olmak üzere genellikle yağmur, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Doğu Anadolu, parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzey kesimlerinin gece saatlerinde yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, hafif olmak üzere genellikle karla karışık yağmur ve kar, Iğdır çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu, az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Bazı illerde hava durumu

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu 11

İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 16

İzmir: Az bulutlu ve açık 20

Adana: Az bulutlu 23

Antalya: Az bulutlu ve açık 20

Samsun: Çok bulutlu ve yağmurlu 10

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmurlu 11

Erzurum: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde hafif kar yağışlı 4

Diyarbakır: Az bulutlu 16

Kars: Parçalı, zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde hafif kar yağışlı 9

Batman: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğusunda yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor. 18

Gaziantep: Az bulutlu 16 (İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir