• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Gelecek adına umutluysak Allah Resulüne olan sevdamızdandır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bingöl'ün Solhan ilçesinde açık alanda yapılması planlanan Kutlu Doğum etkinliği olumsuz hava şartları nedeniyle Solhan Kapalı Spor Salonunda yoğun katılımla gerçekleşti.

Platforma üye derneklerden Çağrı-Der'in "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (s.a.v)" temasıyla düzenlediği etkinliğe; Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Yanılmaz,  İlçe Müftü Vekili Osman Numanoğlu, HÜDA PAR İlçe Başkanı Sadrettin Kırım, AK Parti İlçe Başkanı Nihat Doğu, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, Metin Yarar'ın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Mevlid-i Şerifle devam etti. İlahi sanatçısı, Hikmet Kıyançiçek, Burhan Cebba seslendirdikleri ilahilerle kalabalığa coşkulu anlar yaşattı.

Etkinlikte konuşan Araştırmacı-Yazar Özkan Yaman, Hz Muhammed'in hayatından örnekler vererek eşsiz bir önder olduğunu vurguladı.

Bu etkinliklerin sadece Türkiye'de yapılmadığını söyleyen Yaman, "Bugün sadece Solhan`da değil şu anda Almanya'da, Fransa`da ve birçok Avrupa ülkesinde böyle etkinlikler yapılıyor. Bu etkinliklere Fransızlar da, Almanlar da gelmeye başladılar. Bu rahmet oraları da kuşatacak. Bu rahmetin önünde hiç kimse duramayacaktır. Bütün nefeslerimiz müddetince, bütün hayatımız boyunca, Hz Peygamberi anlatsak yine doymayız. Hiçbir şeyin lezzeti, onu anlamak ve onu anlatmaktan daha lezzetli değildir. Ashabı onu en güzel bir şekilde anlatmıştır." dedi.

15 Temmuz'da kurulan tuzaklara dikkat çeken Yaman, Allah tazak kuranların tazaklarını boşa çıkardığını belirterek, "Allah, onların tuzaklarını boşa çıkartmadı mı? Çünkü bu sevdanın önünde bu Muhammed'i aşkın önünde hiçbir uçak, füze duramaz. Bakın bu sevda şu memlekette 3,5 milyon Suriyeliyi misafir ediyor. Bu Sevda; Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı Laz'ı, Çerkez'i birbirine kardeş ediyor. Bu sevda inanın şu memlekette bu kadar sıkıntılarına ve zorluklara rağmen bize ümit bahşediyor. Gelecek adına umutluysak Allah Resulüne olan aşkımız ve sevdamızdır." ifadelerini kullandı.

Yaman son olarak Hz Muhammed'in gelişiyle alemin kurtulduğunu söyleyerek, "Evet, Peygamber Efendimiz herkese rahmet olarak geldi. İnşallah âlem o zaman nasıl Allah Resulü ile kurtulduysa bugün de onunla kurtulacak.  Allah'u Teala o ilacı gönderdi şifayı gönderdi ve bu ilaçlar, bu dermanla kadınlar kurtuldu. Çünkü kadınlar o zaman bir eşya gibiydi, kadınlara miras verilmez, alınır ve satılırdı. Kadınlar, kölelerden daha değersizdi. Onun ilacıyla kadınlar kurtuldu. Bakın ne oldu ‘Cennet annelerin ayağının altına serildi` öyle yüceldiler. Onunla yetimler, fakirler ve yoksullar kurtuldu. Zekat ve sadaka ile kurtuldular. Onunla çarşı pazar kurtuldu. Çünkü tefecilik, faiz almış başını gitmişti. Onunla aile kurtuldu, aileler kurtuldu." diye konuştu. (İLKHA) 


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir