• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Karabulak köyünde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Doğubayazıt ilçesine bağlı Karabulak (Qerebılax) köyünde Kutlu Doğum etkinliği programı düzenlendi. Program sağanak yağmura rağmen devam etti.

Sunuculuğunu Ahmet Aksoy`un yaptığı program Sebih Hoca`nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi mevlithan ekibinin okuduğu Mevlid-i Şerifle devam eden etkinlikte Grup Vahdet'ten Mehmet Nogay ilahi ve ezgiler seslendirdi.

Programda günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şube Başkanı Ahmet Zariç Allah`ın insanlardan adaletli olmasını istediğine değinerek “Allah her şeyden önce insanlara adaletten bahsetmiştir. Allah`ın bir ismi de Adil`dir, yani adaleti bol olandır. Allah yarattığı tüm varlıklara adalet ile muamele etmektedir. Allah insanlara dünyada hükmederken kişilerin Müslümanlığına, Hristiyanlığına veya Yahudiliğine bakmaz. Allah sadece yaptığı amele bakar. Ayeti kerimede de değinildiği gibi ‘Kim zerre kadar hayır işlerse mükâfatını, kim de zerre kadar şer işlerse cezasını görecektir` yani kimse yaptığı hiçbir şeyin boşa gittiğini veya yanına kar kalacağını zannetmesin.” dedi.

Karabulak köyü kız çocukları ilahi grubunun seslendirdiği ezgiler ile devam eden etkinlikte, minik çocuklarının dilinden ayetler, hadisler ve Esma-ül Hüsna ezbere okundu.

Hz. Ömer`in adaleti temalı sahnelenen tiyatrodan sonra yapılan dua ile program sona erdi.(Ramazan Zeren-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir