• DOLAR 32.566
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2433.962
  • ...
"Yaşanan haksızlığın temelinde adaletsizlik var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Ergani Kardeş-Der tarafından Ergani`de "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, sağanak yağmura rağmen yoğun katılım gösteren vatandaşlar, alınlarında bandajlar, ellerinde tevhit bayrakları taşıyarak sık sık salâvat ve tekbirler getirdi.

Bilal Dalkılıç, Özcan Atsat, Musab Şanlı ve Derviş Madsor`un seslendirdiği ilahi ve ezgilerle katılımcılar coşku dolu anlar yaşadı.

Ergani İlçe Otogarı`nda düzenlenen etkinliğe civar ilçe ve köylerdeki vatandaşların yanı sıra; HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, HÜDA PAR Ergani İlçe Başkanı M. Emin Buran, HÜDA PAR Çermik İlçe Başkanı Seyfettin Yiğit, AK Parti Ergani İlçe Başkanı Şükrü Sayan ve İttihad`ul Ulema üyesi Molla Mustafa Durgun katıldı.

Sunuculuğunu Çetin Yağız ve Abdurrezzak Polat`ın yaptığı etkinlik Kadri Buran`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Derviş Madsor ve Musab Şanlı Kürtçe Mevlid-i Şerifi okudu.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Kardeş-Der yetkililerinden Mustafa Öz, dokuz yıldır Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlediklerini belirterek, “Bizler bu etkinliğin tertip komitesi değil, hizmetkârıyız. Dokuz yıldır bu etkinlikleri düzenliyoruz. Gittikçe daha fazla ihtiyacımız hâsıl oluyor. Her sene Resulullah`ın ayrı bir vasfıyla düzenlediğimiz etkinlikleri bu yıl hak ve adalet önderi olarak düzenliyoruz. Çünkü bizim Resulullah`ın (sav) hayatını öğrenmeye ve yaşamaya büyük bir ihtiyacımız vardır. Hatta olmazsa olmazımızdır.” dedi.

“Hz Muhammed (sav) adalet Peygamberiydi”

Etkinlikte Kürtçe bir konuşma yapan İttihad`ul Ulema üyesi Molla Abdulbari Çelik, Hz Muhammed`in (sav) adalet Peygamberi olduğunu söyledi.

Hz Muhammed`in (sav) gelişiyle birlikte toplumda değer görmeyen kişilerin değer kazandığını dile getiren Çelik, “Elhamdülillah Allah (cc) bizleri Hz. Muhammed`in ümmeti yapmıştır. O nasıl Allah`ın Peygamberiyse elhamdülillah sizlerde Hz. Muhammed`in ümmetisiniz. O adalet Peygamberiydi. O insanlara adalet getirdi. O gelmeden önce kadınlara, fakirlere, kimsesizlere kıymet yoktu. İnsanlar tıpkı bugünkü gibi birbirine zulmediyorlardı.” ifadelerini kullandı.

Adaletin, iyilerle dost olmak anlamına geldiğini belirten Çelik son olarak, ”Bizler bugün her zamankinden daha fazla Hz. Muhammed`in (sav) adaletine muhtacız. Hz Muhammed sadece diliyle adalet demiyordu, aynı zamanda adaleti icra ediyor, kendi nefsinde yer veriyordu. Adalet o dur ki, bizler iyilerle arkadaşlık yapalım. Bizler iyilerle dost olalım. Bizler Müslümanlarla yürüyelim. Zulüm nedir? Zulüm ise Müslümanların terkedilip dinsizlerin peşinden gidilmesidir.” dedi.

“Bugün yaşanan haksızlığın temelinde adaletsizlik vardır”

Etkinlikte Türkçe bir konuşma yapan Mehmet Ali Ortaç, İslam`ın hâkim olmadığı toplumlarda adaletsizlik ve haksızlıkların hâkim olduğunu söyledi.

Hz Muhammed`in (sav) geldiği zamanda yeryüzüne cehalet karanlığının hâkim olduğunu belirten Ortaç, “O günün cehalet toplumunda yaşanan haksızlık, adaletsizlik ve huzursuzluğun temelinde adaletsizlik vardı. Bugün de ümmet-i Muhammed`in içerisinde yaşanan zulmün, adaletsizliğin, huzursuzluğun temelinde emin olun yine adaletsizlik vardır. Yine hakkın, hakkaniyetin olmayışı vardır.” dedi.

Hz Muhammed (sav) ve sahabelerinin İslam`ın adaletinin hâkim olması için bedel ödediklerini belirten Ortaç sözlerini şöyle sürdürdü:

“Haksızlığa, zulümlere ve cehalete karşı asıl olan adalet mücadelesinin verilmesiydi. Onlar, Issız çöllerin güneşi altında yürüdüler. Yeter ki İslam hâkim olsun. İnsanlar hidayet bulsun diye gözyaşı akıttılar. Yeri geldi. Sümeyye oldular, Yasir oldular kan akıttılar. Adaleti, hakkı hâkim kıldılar. O gönüllere adaleti ve hakkı hâkim kıldılar, devlet oldular. Allah`ın hak ve adalet anlayışı olan İslam`ı devlet yaptılar. İslam`ı hâkim kılıp adaletle hükmettiler. Tarih boyunca dünya var oldukça hep o devletin özlemi içimizde olacak, o devleti arzulayacağız.”

Etkinlik yapılan dua ile son buldu. (İLKHA) 












































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir