• DOLAR 32.509
  • EURO 34.947
  • ALTIN 2439.223
  • ...
Yoğun kar yağışına rağmen Kutlu Doğum etkinliğine ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bitlis`in Ahlat ilçesinde “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Ahlat Yatılı Bölge Ortaokulu (YBO) Konferans Salonu`nda gerçekleştirilen etkinlik, kar yağışına rağmen yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Düzenlenen etkinliğe HÜDA PAR İstişare Kurulu Üyesi İsmail Koçakaplan, Bitlis İl Başkanı Celal Gül, ilçe başkanlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Emin Çeltik`in sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Mümin Çıplak`ın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Bitlis Eğitim Sağlık, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği(BEST-DER) Başkanı Emrullah Uysal, dünyanın buhrana, sıkıntıya, karanlığa gömüldüğü bir dönemde Hz Muhammed`e her zamankinden daha çok muhtaç olduklarını dile getirerek, etkinliğe katılanlara teşekkür etti.

BEST-DER`in küçük mevlithanları tarafından Mevlid-i Şerif okundu. Etkinlik Kardeşlik İlahi Gurubunun seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam ederken, kız çocukların seslendirdiği ilahilerle salonda manevi hava doruğa çıktı.

“Peygamberin hayatından habersiz gençlerimiz var”

Etkinlikte günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan İttihad`ul Ulema Üyesi Erkan Yaşar, Hz Muhammed`in ahlak ve adaletinden kesitler sunarak, kardeşlik ve birlik mesajlarını verdi.

Hz Muhammed`in hayatının insanlar için örnek olması gerektiğini dile getiren Yaşar, “Hz. Peygamberin ismini duyup onun hayatına şahit olan ve ona iman etmeyen etmeyenlere, ondan sonra gelip onun ismini duyan, onun davasını duyduğu halde onun hayatını kendisine örnek almayanlara yazıklar olsun. Bugün Peygamberin hayatından haberdar olmadan yaşayan gençlerimiz var sokaklarda. Onun örnekliğinden mahrum gençlerimiz var. Onun hayatını duymamış 80-90 yaşlarında ihtiyarlarımız var. Ne mutlu o insanlara ki, Peygamberin hayatını kendilerine örnek alır.  Onun için evde ve her yerde çocuklarımıza peygamberin güzel ahlakını öğretelim.” dedi.

 “Peygamber Efendimiz kötü alışkanlıkların hepsini güzel ahlakıyla değiştirmiş”

Hz Muhammed`in yaptıklarını öğrenmek için Arap yarımadasının o günkü durumunun, yaşam tarzının iyi bilinmesi gerektiğini vurgulayan Yaşar, şunları söyledi: “Kız çocuklarını diri diri toprağa gömecek kadar vahşi bir toplumda yaşayan Hz. Muhammed (sav), bu kötü ahlakları güzel ahlakıyla düzeltmiştir. Bu büyük bir inkılaptır. Bu gün dünya ülkeleri müptela olduğu kötü huy ve ahlaktan kurtulmak için milyar dolarlar harcıyorlar. Bu toplumun filozoflarını, bilim adamlarını, psikologlarını, ne kadar büyük insan varsa ellisini, yüzünü, binini toplayın Peygamberin bir yılda yaptığını bunlar 50 yılda 100 yılda yapamazlar. Bu gün ülkemizde sadece sigaraya harcanan para 18 milyar TL, devletin okula, hastaneye ayırdığı para 22 milyar TL, varsın arasındaki farkı siz hesaplayın. İşte Peygamber Efendimiz bu kötü alışkanlıkların hepsini güzel ahlakıyla değiştirmiş.”

“Sahabe gibi Peygamberi kendimize dert etmesek, Allah bizlere vermeyecektir” diyen Yaşar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sahabedeki aşk ve iman bize de lazım. Bu düşünce, fikir ve aşkın sahibi olmadıkça Allah bize vermez. Bizler namazları ve diğer çalışmalarımızı kendimize dert edineceğiz. Eğer, bizler bu değerimize sahip çıkmaz, Peygamberi kendimize örnek almazsak, bu aşkın sahibi olmazsak ümmet olmayacağız. Her şeyden önce Hz. Muhammed diyen sahabe gibi davam diyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Etkinlik İsmail Elban Hoca`nın yaptığı dua ile sona erdi. (İLKHA) 




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir