• DOLAR 32.602
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2491.942
  • ...
Muş`un Kızılağaç Beldesinde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Muş`ta yılın ilk Kutlu Doğum etkinliğini Kızılağaç Beldesinde “Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed (s.a.v)” temasıyla gerçekleştirdi. Eski bir fabrikanın içinde gerçekleştirilen etkinlik saat 13.30`da başladı.

Belde halkının katılımıyla gerçekleşen etkinlik Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Belde İmamı Abdulbaki Kırım`ın selamlama konuşmasıyla devam eden etkinlik daha sonra mevlit ve Grup Vahdetin seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.

Selamlama konuşmasını yapan Belde İmamı Abdulbaki Kırım, Hz. Muhammed`in her yönüyle örnek alınması gerektiğini vurguladı. Kırım, “Peygamberin olmadığı bir yerde, Muhammed-i sevdanın olmadığı bir yerde Muhammed-i ahlakın olmadığı bir yerde adaletten, haktan, hukuktan ve eşitlikten bahsetmek mümkün değildir. O sebeple toplumlarımızda, evlerimizde Muhammed (sav) baş tacı olmalıdır. Özellikle anneler çocukları eğitirken Muhammed (sav) başöğretmen olmalıdır. Muhammed`i (sav) örnek almadığımız bütün platformlarda ve bütün davranışlarımızın mutlaka sonu hüsrandır. O sebeple toplumda yeniden güzel ahlakın hâkim olması için yeniden hak, adalet ve eşitliğin sağlanması için Muhammed`i (sav) doğumundan vefatına kadar çocuğumuza her gün yudum yudum içirmeliyiz. Özellikle anneler sütten önce, yemekten, sudan önce Muhammed`in (sav) hayatını yudum yudum çocuklarına içirmelidirler.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra okunan Mevlid-i Şerif`in ardından programa konuşmacı olarak katılan Molla Nizamettin Yaçin, huzurun ancak Allah`a kul olmakla sağlanabileceğini belirterek, “Herkes şu anda kendi halinden şikâyetçidir. Her aile kendi halinden şikâyetçi, kendi evinden, köyünden, memleketinden her tarafından şikâyetidir. Eğer biz, Allah`a kul olursak huzur gelir. Başka yerde huzur aramak beyhudedir. Demokrasi, komünizm, faşizm bunların hiçbiri değil, bizim tek bir kurtuluş reçetemiz vardır. O da Allah`ın kitabına sarılmaktır. Huzur istiyorsak, adalet istiyorsak, hak-hukuk, şeref istiyorsak Allah`ın kitabına bağlanmak zorundayız. Hamdolsun ki Allah bizleri Müslüman bir toplumda dünyaya getirmiştir. Annelerimiz, babalarımız Müslüman, dedelerimiz Müslüman ve Müslüman bir memlekette Müslüman bir ailede dünyaya gelmişiz.” şeklinde konuştu.

Adalet Saraylarının görkemli olduğunu fakat Avrupa`nın çöplüklerinden getirilen kanunlarla adaletin sağlanamayacağına dikkat çeken Yaçin son olarak şöyle konuştu:

“Öyle büyük saraylar vardır ki adam girdiği zaman nerden girip nereden çıktığını bilemiyor. Üstünde ‘Adalet Sarayı` yazıyor ama içinde adalet diye bir şey yok. Çünkü A`dan Z`ye kadar Allah ne diyorsa tersini yapıyorlar. Allah`ın tersini söyleyip yapan bir insandan adalet beklenilir mi? Böyle bir saraydan adalet beklenilir mi? Böyle bir adalet yok. İşte devletin adaleti, hükümetin adaleti budur. Siz kanunları nereden getirdiniz? Kanunları Avrupa`nın, o hainlerin çöplüklerinden getirdiniz ve bu millete giydirdiniz buna adalet diyorsunuz. Asla kimseyi kandıramazsınız böyle bir adalet yoktur. Adalet Rabbimize teslimiyetimizi gösterdiğimizde, Kur`an üzerimize hâkim olup hüküm verdiği zaman adalet olur.”

Program yapılan dua ile seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından son buldu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir