• DOLAR 32.603
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2503.736
  • ...
Viranşehir`de Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sedalıları Platformuna üye derneklerden Cami-Der tarafından Viranşehir`de “Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammet (sav)” temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği Bahçelievler Mahallesi Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirildi.

Düzenlenen etkinliğe; HÜDA PAR Genel başkan yardımcıları Bahattin Temel ve Vedat turğut, Peygamber Sevdalıları Platformu Başkanı Cemil Cait Ünsal, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalcın, ilçedeki siyasi parti temsilcileri, STK ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Salih Çelik`in sunuculuğu yaptığı etkinlik, Rakıp Çınar`ın Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Program, Nezir Güler ve Şaban Acet`in okuduğu Mevlid-i Şerifle davam etti. Etkinlikte, Nezir Güler, Kızıltepe Kız İlahi Gurubu ilahileri ve ezgiler seslendirdi.

Etkinlikte, Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad`ul Ulama) üyesi Molla Tacettin Topaloğlu, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaptı.

Müslümanların Allah`ın ipine sarılması gerektiğini belirten Topaloğlu, “Müslümanlar kendi dinine dönünceye kadar hep beraber` Allah`ın ipine sımsıkı sarılın, ayrılmayın.` Müslümanlar, Kur`an ve sünnet üzerine el ele verdiklerinde işte o zaman zalimin zulmü kalkacak ve bitecektir. Bugün yeryüzü kan ağlıyor, Müslümanların evleri yıkılıyor şehirleri talan ediliyor. Camiler, medreseler, hastaneler, okullar, şehirler ve ülkeler yok oluyor. Acaba bunun sebebi nedir hiç düşünüyor muyuz? İslam alemi varken neden Amerika gavuru 12 bin kilometreden gelip Müslümanların başına musallat oluyor. Hiç düşündünüz mü?” diye sordu.  

Etkinlik, Nezir Güler`in seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti. İlahiyatçı Abdulvahap Omput`un yaptığı dua ile program sona erdi. (Sabri Acet-İLKHA) 


























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir