• DOLAR 32.556
  • EURO 34.904
  • ALTIN 2421.381
  • ...
Yazıkonak`ta Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Elazığ`ın Yazıkonak beldesinde “Hak ve Adalet Rehberi Hz Muhammed” temalı Kutlu Doğum Etkinliği düzenledi. Belde meydanında gerçekleştirilen etkinlik saat 13.30`da başladı.

Belde halkının katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik Hafız Ramazan Alan`ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Okunan mevlit ile devam eden etkinlikte Grup Kevser sanatçıları ilahi seslendirdi.

Programda bir konuşma yapan Araştırmacı-Yazar Cevdet Yanılmaz, İslam medeniyetinden uzaklaşıldığı için Müslümanların zayıf düştüklerine dikkat çekti.

Yanılmaz, “İslam büyük bir medeniyettir, ama bugün bu medeniyet devlet değildir. Bu medeniyet birçok yerde hâkim değildir ondan dolayı insanlık kan ağlıyor, insanlık gözyaşı döküyor, insanlık kurtuluş bekliyor, insanlık adalet bekliyor, insanlık hak bekliyor. Ne zaman ki bu nizam hâkim olmuşsa insanlar iki cihan saadetine ermişlerdir.” dedi.

Yıllardır İslam ümmetinin Batı terimleri ile kandırıldığını belirten Yanılmaz, “Yıllardır Batı ile bizi kandırdılar, Batı`nın 'değer'leriyle bizi avuttular ve maalesef Batı'yı başımıza taç ettiler. Ama o Batı insanlığı perişan ediyor. Eğer hakkın yanında saf tutmazsak, eğer İslam nizamına yönelmezsek, eğer önder olarak Rasulullah`ı kabul etmezsek bu zalimlerin ortaklarından oluruz.” diye konuştu.

Hak ve adaletin ancak Hz Muhammed'e uyarak sağlanacağının altını çizen Yanılmaz, “Hak ve adalet İslam`dadır. Eğer biz İslam`daki hak ve adaleti öğrenmezsek başımıza hak diye yutturulan beşerin kanunlarının önünde boyun bükmek zorunda kalırız. Oysa Allah`a iman edenler hiçbir zaman kulların kanunları önünde boyun bükmezler. Şu anda devlet olarak İslam`ı yaşamış olsaydık birçok meselemiz hal olurdu.  Bizim sorunlarımız İsviçre medeni kanunlarıyla hal olmaz, Alman ticaret kanunlarıyla hal olmaz, Fransa idare kanunuyla hal olmaz, İtalya ceza kanunlarıyla hal olmaz.” dedi.

Program Şua Tiyatro ve Faaliyet Kulübünün Hz Muhammed`in hak ve adalet rehberliğini konu alan tiyatro gösterisi ile sona erdi. ( Ebubekir Yavuz- İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir