• DOLAR 32.513
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2434.734
  • ...
Değirmenüstü köyündeki Kutlu Doğum etkinliği yarıda kesildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Köy Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) organizasyonunda, Batman'a bağlı köy ve beldelerde düzenlenen Kutlu Doğum programları sürüyor.

Köy-Der tarafından Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Değirmenüstü (Azike) köyünde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla sağanak yağış altında gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliği köylülerin yoğun katılımıyla saat 13.30'de başladı, fakat yağmurun şiddetini artırmasının ardından program yarıda kesildi.

Düzenlenen etkinliğe; HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Yanaç, HÜDA PAR Batman İl Başkan Yardımcısı Cemal Çetiz, Peygamber Sevdalıları Platformu Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın, Peygamber Sevdalıları Platformu Batman Koordinatörü Ercan Ekinci, HÜDA PAR Beşiri ilçe Başkanı Talip Andiç, HÜDA PAR Batman Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Enes İmir, Peygamber Sevdalıları Platformu Beşiri Temsilcisi Adnan Önder, Değirmenüstü köy Muhtarı Yusuf Ekinci, köyün Fahri İmamı Ramazan Ekinci, STK temsilcileri, köyün ileri gelenleri ve çevre köy sakinleri katıldı.

Mehmet Ali Şimşek'in sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Köy-Der Başkanı Murat Güneş'in okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından Köy-Der Rehber Mevlit Grubundan Fesih Tekin ve Bünyamin Yükselten`in mevlidi ile devam eden etkinlikte, mikrofonu alan Batman Peygamber Sevdalıları Platformu kız ilahi grubu ile Özlem Ajans sanatçılarından Mustafa Altuntop, Ömer Güneş, Abdullah Olam ve Piyanist Mekki Özel Hz. Muhammed'i (sav) konu alan ilahiler seslendirdi.

Daha sonra katılımcılara hitap edecek olan İttihad'ul Ulema üyesi Molla Şehmus Emlük, kürsüye çıktığı esnada yağan yağmur şiddetini artınca etkinliğe ara verildi.

Yağmur şiddeti düşmeyince Mehmet Ali Şimşek'in yaptığı anonsla etkinlik bitirildi. (M. Fatih Akgül-İLKHA) 


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir