• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
Ilıcalar beldesinde Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Ilıcalar beldesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine, havanın yağmurlu olmasına rağmen belde halkı katılım gösterdi.

Sunumunu İbrahim Kılıç`ın yaptığı etkinlik,  Muhammed Demir`in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı, Mevlid-i Şerif'in okunmasıyla devam etti.

Düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Nizamettin Yaçin, Hz Muhammed'e salat ve selam getirmenin onu desteklemek, onun davasına sahip çıkmak olduğunu söyledi.

“Biz Hz Muhammed`e salat ve selam getirdiğimizde; onun bize emanet olarak bıraktıklarına sahip çıkacağız anlamına geliyor." diyen Yaçin, peygamberin kendi ümmetine Kur'an ve sünnet-i seniyesini bıraktığını, bunlara sarılanların izzet bulacağını, kurtuluşa varacağını; sırt çevrildiğinde ise zelil olunacağını söyledi.

Allah'ın insanoğluna büyük bir sorumluk yüklediğini ifade eden Yaçin, “Allah bu sorumluluğu göklere, yere, dağlara sunmuş ama tüm bunlar çekinmişler, titremişler, korkmuşlar 'Ya Rabbi bu büyük sorumluğu yüklenmekten korkuyoruz.' demişler. Peki, kim yüklendi bu sorumluluğu, insanlar yüklendi. Evet, büyük bir sorumluluğumuz var. Peki, bu sorumluluğu nasıl yerine getireceğiz? Allah bize peygamberler gönderdi. Her ümmet için resuller gönderdi. Bizim, insanlara hidayette rehberlik etmemiz, aziz olmamız için. Bu dünyada imtihanı kazanıp, ebedi âlemi, cenneti kazanmak için bizlere peygamberler gönderildi.” diye belirtti.

Yaçin, konuşmasına şu şekil devam etti: “Peygamberler, insanları Allah`a kulluğa çağırdılar. Sizler sadece Allah`a kulluk yapmak için yaratıldınız. Allah dışında tapılanları reddediniz. Ama insanlar bu şerefli haykırışa karşı ikiye ayrıldılar; bir kısım peygamberleri dinleyip, Allah`a kul oldular. Bir kısım da Allah`a sırt çevirip, tağutun kölesi, şeytanın askerleri oldular.”

“Yeryüzünde adalet olmayınca zulüm, gaddarlık, zalimlik hâkim olur." diyen Yaçin, adaletin tesisi için Hz Muhammed'in mesajına uyulması gerektiğini, onun tüm insanlık için büyük bir örnek olduğunu söyledi.

Molla Nizamettin Yaçin'in konuşmasının ardından Ömer Akgün, Ayetullah Atila, Rıdvan Kıyançiçek ve Adem Boluk tarafından ilahiler seslendirildi.

Etkinlik yapılan duanın ardında sona erdi. (İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir