• DOLAR 32.5
  • EURO 34.819
  • ALTIN 2489.458
  • ...
100 Yaşında Tek Başına Umreye Gitti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bir asırlık ömründe ‘torununun torununu’ gören ve daha önce hacca giden Kurtgöz, bu kez, tek başına umre ibadeti için kutsal topraklara gitmenin heyecanını yaşadı. Adana Havalimanı’nda en büyük torunu 46 yaşındaki Adem Tahta tarafından dualarla uğurlanan Mehmet Kurtgöz, Allah’ın böyle bir duyguyu bütün inananlara nasip etmesini istedi. Yaşına rağmen bütün ihtiyaçlarını karşılayan ve fiziksel canlılığı ile dikkat çeken 5 erkek çocuk ve 27 torun sahibi Kurtgöz, “Daha önce eşim ve kendim için hac farizası için kutsal topraklara gittim. Artık oraları biliyorum. Kimseye ihtiyaç duymadan tek başıma gidebiliyorum. Peygamberin yurduna gidiyorum. Çok heyecanlı ve sevinçliyim.” dedi.

Dinç kalmasını çok yürümesine bağlayan Kurtgöz, hayatının nasıl geçtiğini fark etmediğini belirtti. Beş vakit namazlarını camide ayakta kıldığını ifade eden Mehmet Kurtgöz, “Kimi zaman yemeklerimi kendim yapıyorum. Bazen de gelinlerime gidiyorum. Araca binmeyi sevmiyorum. Yazı, yaylalarda akrabalarımın yanında gezerek geçiriyorum.” diye konuştu.
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) kabrinde iki rekat namaz kılacağını ve isteyen herkesin selamını ileteceğini anlatan Kurtgöz, yaylalarda yeme ve içmesine özen gösterdiğini sözlerine ekledi.

Kurtgöz’ü yolcu etmeye gelen en büyük torunu Adem Tahta, dedesinin enerjisine herkesin şaşırdığını belirtti. İki oğlu oturarak namaz kılan Kurtgöz’ün bu ibadet için düzenli bir şekilde camiye gittiğini hatırlatan Tahta, “Biz de `dedemiz bu dinçliğini nereden alıyor` diye merak ediyoruz. Sekiz yıl önce eşi Hüsne’yi kaybetti, tek başına yaşıyor. Ama Evliya Çelebi gibi Türkiye’nin her yerinde oğullarını ve torunları ziyaret ediyor. Bugün beni ‘umreye gideceğim’ diye aradı. Kendisini karşıladım. O’nun bu zindeliğini çok yürümesine bağlıyoruz. Allah daha sağlıklı uzun ömürler nasip etsin. Umrede bizlere de dua etmesini istedim.” şeklinde konuştu

Bu haberler de ilginizi çekebilir