• DOLAR 32.588
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2423.863
  • ...
Ortaköy`de Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Mardin merkez Artuklu ilçesine bağlı Ortaköy Mahallesi`nde düzenlediği “Hak ve Adalet Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v)” temalı Kutlu Doğum etkinliği, halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Sunuculuğunu Abdusselam Cing`in yaptığı Kutlu Doğum etkinliği Hafız Arif Ulu`nun Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Eski Belediye alanında gerçekleşen etkinliğe köy halkının yoğun katılım gösterdiği görüldü.

Kızıltepe İlahi Grubu`ndan Mehmet Sıddık Aydın ile Aydın Dağlı`nın okuduğu Mevlidi Şerif ile devam eden etkinlikte, Sanatçı Bilal Dalkılıç ile Kızıltepe İlahi Grubu sanatçıları ilahi ve ezgiler seslendirdi.

“Allah, Hz. Muhammed`e değer veriyor”

Günün anlam ve önemine binaen Veysi Sonkaya, bir konuşma yaptı. Konuşmanın başında Allah`ın Hz Muhammed'e değer verdiğine değinen Sonkaya, “Bu fani dünyada O`nu örnek alanlar, Allah`ın vadettiği cennete kavuşacaklardır. Çünkü Allah, O`na değer veriyor. Kim O`na değer verirse, Allah da ona değer verir. Özellikle toplumda en büyük eksiklik Allah Resulü`nü örnek almamaktır. Eğer Hz. Muhammed`i örnek almazsak kaybeden oluruz. Zira Allah, O`nu en güzel şekilde yarattı.” dedi

“O adalet timsaliydi”

Hz Muhammed'in adalet timsali olduğuna değinen Sonkaya, “Peygamber Efendimiz adalet konusunda en güzel örnektir. Peygamberimiz diyordu ki, ‘Eğer kızım Fatıma da hata yapsa adaletle davranırım.` Bu O`nun adalette ne kadar hassas olduğunu gösterir. Bu İslam toplumunda hak ve adaleti sağlamak için Peygamberimizin önderliğinde yaşamalıyız.” diye konuştu.

“Resule uyan mükâfatını alacaktır” 

Konuşmasının bitiminde Allah Resulüne uyan mükâfatını alacağını belirten Sonkaya, şunları söyledi: “Hayatını Peygamber Efendimize uyarak geçiren her Müslüman kıyamet günü mükâfatını alacaktır. Peygamber efendimiz hayatının son demlerinde bütün sahabeleri toplayarak hepsinden helallik dilemiştir. Buradan da anlaşılacağı gibi Allah Resulü Hayatının son anında dahi hak ve adaletten vazgeçmemiştir.”

Kutlu Doğum etkinliği Molla Yusuf Çevik`in yaptığı duanın ardından sona erdi. (M. Salih Keskin, Mahsum Tunç – İLKHA)  














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir