• DOLAR 32.511
  • EURO 34.583
  • ALTIN 2497.501
  • ...
İsveç`te Müslüman okulları hedefte
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İsveç televizyon kanalı TV4'ün Kalla Fakta haber programında, Stockholm'de eğitim faaliyeti yürüten Müslüman El-Hazar ilkokulu öğrencilerinin servis otobüslerinde kız ve erkek öğrenci olarak ayrılarak oturtulmaları siyasi partiler ve toplum örgütleri arasında tepkilere neden oldu.

Servis otobüslerinde cins ayrımı yapılmasına en sert tepkilerden biri de İsveç Başbakanı Stefan Löfven'den geldi. Löfven yaptığı açıklamada "Ben bunun iğrenç olduğunu düşünüyorum. Böyle bir şey İsveç'e ait olamaz. Bizim okullarımızda değişik dinlere mensup kişiler ve inançsızlar karışık eğitim göreceklerdir." diye konuştu.

Muhalefetteki Liberal Parti lideri eski Eğitim Bakanı Jan Björklund da olaya tepki göstererek "Eğer bu okul yönetiminin bilgisi dahilinde ise, böyle bir okul kapatılmalıdır." dedi.

Koalisyon hükumetini dışarıdan destekleyen Sol Parti lideri Jonas Sjösted te Expessen gazetesine verdiği demeçte, çocuklara belli bir düşünceyi empoze eden dini okullara izin verilmesinin baştan yanlış olduğunu belirterek "Dini okullardan kurtulmak için parlamentoda bulunan partilerle görüşerek bu sorunu hemen yarın çözmek isterim" dedi.

El-Hazar okulunun müdürü ise haber programının çekimi sırasında habercileri okuldan kovarak yorum yapmaktan kaçınmasına karşın bir gün sonra düzenlediği basın toplantısında suçu serbest zaman öğretmenlerinin üzerine atarak böyle bir olayın tekrarlanmayacağını söyledi.

Eğitimin dini öğelerden bağımsız olmasını öngören İsveç yasalarına göre 2016 Ağustos ayı itibariyle İsveç'te dini grupların 66 özel okulu bulunuyor. Bunlardan 11'i ise Müslüman okulu.

DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir