• DOLAR 32.603
  • EURO 34.841
  • ALTIN 2494.651
  • ...
"Adalet konusunda Hz. Muhammed`i örnek almalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Gaziantep`in Nurdağı ilçesinde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde, Müslümanların her konuda olduğu gibi adalet konusunda da Hz. Muhammed`i örnek almaları gerektiğine dikkat çekildi.

Nurdağı Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe HÜDA PAR Gaziantep İl Başkan Yardımcısı Mustafa Özlü, Rahmet-Der Genel Başkanı Adem Kılınç, STK temsilcileri ile ilçe halkı katıldı.

Sunuculuğunu Abdulhakim Övet`in yaptığı etkinlik Ahmet Kurt`un Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.  Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rahmet-Der Genel Başkanı Adem Kılınç, İslam coğrafyaları başta olmak üzere dünyada yaşanan zulümlere dikkat çekerek, İslam`ın adaletinin yeryüzüne hakim kılınmadığı müddetçe zulümlerin sona ermeyeceğini vurguladı.

Sık sık tekbir ve salâvatların getirildiği etkinlik Doğan Parmaksız`ın okuduğu Türkçe, İbrahim Çelikay`ın ise Kürtçe Mevlid-i Şeriif ile devam etti. Mevlid-i Şerif'in okunduğu esnada bazı katılımcıların duygulu anlar yaşadığı gözlemlenirken, İsar İlahi Grubu sanatçılarından Murat Üstündağ ve Muhammet Özer Hz Muhammed'i konu alan ilahiler seslendirdi.

Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubu`nun seslendirdiği ilahilerle heyecan ve coşkunun doruğa ulaştığı görülürken, seslendirilen ilahilere katılımcılarda eşlik ederek etkinliğe renk kattı.

Programa konuşmacı olarak katılan Mustafa Karakurt, Hz Muhammed'in İslam'ı ve adaletini yeryüzüne hakim kılmak için sayısızca zorluğa ve sıkıntıya katlandığına dikkat çekti.

Hz Muhammed'in hayatı boyunca hiçbir şekilde taviz vermeden hakkı ve adaleti hayatın her alanına yerleştirdiğini belirten Karakurt, “Çünkü bu dava kurtarıcı bir davadır. Peygamber efendimiz (s.a.v) hiçbir şekilde taviz vermeden hakkı ve adaleti hayatın her alanına yerleştiriyor. Yine adaleti ve hakkı hayatın her alanında göstermekle beraber bize örnek oluyor.” dedi.

Karakurt, Müslümanların her konuda olduğu gibi adalet konusunda da Hz. Muhammed`i kendilerine örnek almaları gerektiğinin altını çizerek, şöyle konuştu: “Allah (c.c) Kur`an-ı Kerimde ‘And olsun ki Resulullah (s.a.v) sizin için en güzel bir örnektir` buyuruyor. Peygamber efendimiz (s.a.v) adalette de ve hakta da en güzel bir örnektir. Getirmiş olduğu hak davayı bizatihi en başta kendi şahsı üzerinde tatbik ediyor. Ondan sonra da aile efradı üzerinde tatbik ediyor. Ondan sonra kendi dostları arasında dalga dalga bütün Arap yarım adasına kısa bir dönemde hak ve adalet davası yayılıyor.”

Hakka dayanmayan adaletin, adalet olmadığına vurgu yapan Karakurt, “Peygamber efendimiz (s.a.v) adaleti hak temellerinin üzerine yükseltiyor. Çünkü hakka dayanmayan adalet, adalet değildir. Eğer adalet hakka dayanmıyorsa o adalet de, adalet değildir. Hak nedir, rabbimizin kitabıdır. Eğer bizim ölçülerimiz Allah`ın kitabına dayanmıyorsa ve adalet düşüncemiz Allah`ın kitabına dayanmıyorsa bu batıldır, hiçbir zaman bizi saadete ulaştırmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Program yapılan dua ile sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)  




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir