• DOLAR 32.545
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2476.872
  • ...
Çermik`te Kutlu Doğum coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Çermik Köprü-Der tarafından Çermik`te "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, yağan sağanak yağmura rağmen yoğun katılım gösteren vatandaşlar, ellerinde tevhit bayrakları taşıyarak sık sık salâvat ve tekbirler getirdi.

Özcan Atsat, Musab Şanlı ile Çermik İlahi grubu sanatçılarından Ersin Aslan ve Rıdvan Kahraman seslendirdiği ilahi ve ezgilerle katılımcılar coşku dolu anlar yaşadı. Etkinlikte sahne alan çocuk ilahi grubu katılımcılardan büyük beğeni aldı.

Çermik Devlet Hastanesi yanındaki meydanda düzenlenen etkinliğe; HÜDA PAR Diyarbakır İl teşkilatından Muhsin Şenol ve Şükrü Aksoy, HÜDA PAR Çermik İlçe Başkanı Seyfettin Yiğit, HÜDA PAR Ergani ilçe Başkanı M. Emin Buran, İttihad'ul Ulema üyesi Molla Mustafa Durgun ve Çermik İlçe Vaizi Mehmet Ali Varol katıldı.

Sunuculuğunu Yusuf Balpetek ve Feyzi Torğul`un yaptığı etkinlik Harun Avcı`nın Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Akabinde Ersin Aslan ve Abdullah Tekdal`ın okuduğu Kürtçe-Türkçe mevlid-i şerifi büyük bir hürmetle dinleyen vatandaşlar, mevlide salavatlarda eşlik etti.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Çermik Köprü-Der yetkililerinden İdris Kaçmaz, dokuz yıldır Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlediklerini belirterek; “Rabbimizin razı olacağı bir hayatı yine Hz Muhammed`in (sav) hayatından öğrenmekteyiz. Muhabbetten Muhammed oldu hâsıl, Muhammed`siz muhabbetten ne hâsıl. Muhabbet eğer içinde o varsa güzeldir. Bizleri bu meydanda buluşturan neden kendisini anlatmaya kelimelerin kifayetsiz kaldığı, şefkat abidesine duyduğumuz sevgi ve özlemdir.” ifadelerini kullandı.

“İnsanoğlu bugün adalete muhtaçtır”

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı-Yazar Mehmed Göktaş, insanlığın adalete muhtaç olduğunu belirtti.

Hz. Muhammed'in yeryüzündeki yetim, öksüz ve ezilenlere sahip çıktığını dile getiren Göktaş şöyle konuştu: “Kitaplar Peygamberimizin için 6 yaşında annesini kaybetti yazar ya, orda bir yanlışlık var. Zaten 2,5 yıl sütannesinde kaldı. Anasına gerçekten doyamadı. Babasını göremedi. 2 senecik dedesinin yanında kaldı. Sonra amcaların yanında büyüdü. Aç büyüdü, fakir büyüdü. Yani acı nedir, ıstırap nedir, anasızlık nedir, babasızlık nedir biliyor. Eğer Allah`u Teâlâ (cc) isteseydi saraylardan da seçebilirdi. Kralların oğlunu seçebilirdi. Ama Allah (cc) çölün ortasında kayalıkların içinden bir öksüzü, bir yetimi kâinata sultan eyledi. Onun için bu Peygamberi iyi tanıyalım. O, ezilenlere, sömürülenlere, kanı emilenlere haksızlığa uğrayanlara gönderildi.”

Göktaş, Hz. Muhammed'in (sav), mazlumları zulüm altından kurtarmak için Hira Dağı`na çıktığını söyledi. Göktaş konuşmasına şöyle devam etti:

“Ey Müslümanlar Peygamber niye durmadan Hira`ya çıkıyordu, bunu bilmenizi istiyorum. Çünkü dünyadaki zulmü görüyordu, Mekke`de olup biteni görüyordu. Diri diri gömülenleri görüyordu ve yerinde duramıyordu. Bir şeyler yapmak istiyordu. Yoksa uslu uslu dururken Cebrail gelmedi. Durmadan koşturuyordu.”

Müslümanların adaleti sağlamaları için güçlü olması gerektiğini belirten Göktaş son olarak: “Bugün insanoğlu adalete, hakkının alınmasına o kadar muhtaçtır ki. Allah`u Teâlâ eğer imanı olmayan bir insana güç verirse insanlık görüyor ki azıyorlar, tuğyan ediyorlar, gâvurlaşıyorlar, zalimleşiyorlar. Onun için Allah`u Teâlâ (cc) gücü imanlı insanlara vermek istiyor. Eğer adil olmak istiyorsanız, güçlü olmanız lazımdır. Güçlü olmak zorundasınız. Çünkü gücü olmayan insanlar adaleti sağlayamazlar. Müslümanlar güçlenmelidirler. Peygamberin yolundan giden Müslüman adalet sahibidir. Sadece Müslümanlara ve zayıflara değil. Dünya bugün Hz. Muhammed`in yoluna, ümmetine hasrettir.” İfadelerini kullandı.

Peygamber Sevdalıları Platformunun düzenlediği Siyer Sınavı'nda dereceye girenlere hediyelerin verildiği etkinlik Mustafa Apaydın`ın yaptığı dua ile son buldu.(İLKHA) 




































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir