• DOLAR 32.576
  • EURO 34.769
  • ALTIN 2496.486
  • ...
Sapanlılar Kutlu Doğum etkinliği sonrası duygularını paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Köy, Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) tarafından Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Sapanlı (Babnirê) köyünde düzenlenen "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliğinin ardından katılımcılar duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Köylerinde ilk defa böyle bir etkinlik düzenlenmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirten köy sakinleri, bunun birlik ve beraberliğe vesile olmasını dileyerek, her yıl Kutlu Doğum etkinliğinin düzenlenmesini istediler.

Köylerde ilk defa Kutlu Doğum etkinliği yapıldığını ve çok beğendiklerini söyleyen köy muhtarı Kahraman Kaplan, "Yapılan etkinlik çok güzel oldu. Katılım çok güzeldi. Kutlu Doğum Peygamber (sav), İslam ve Müslümanlar içindir. Bu etkinlik peygamber içindi şahsi ve siyasi bir şey değildi. Çok mutlu olduk, çok beğendik ve çok memnun olduk. Bu güzel konuyla ilgilendikleri için Allah tertipleyenlerden razı olsun. Böylesi şeyler iyidir. Müslümanlar mutlu oluyor. Çevre köylerden de katılım oldu, onlar da çok memnun oldular. Eskiden böyle şeyler köylerde olmazdı. Her yıl köyümüzde bu etkinliğin olmasını istiyoruz. Bu yapılanlar İslami'dir." dedi.

Köyün yaşlılarından Esma Turan da "Baş göz üstüne hayırla geldiniz. Çok sevindik. Keşke her gün böyle etkinlikler yapılsaydı. Rabbim bir sonraki senede böyle buraya toplanmayı nasip etsin. Allah hepinizden razı olsun. Allah bizleri bu hayırdan mahrum etmesin. Hepiniz baş göz üstüne geldiniz." ifadelerini kullandı.

Peygamber Sevdalıları Platformu yetkililerine yaptıkları hayırlı çalışmalarından dolayı teşekkür eden köy sakinlerinden M. Said Başaran, "Bizim köyde ilk Kutlu Doğum etkinliğiydi. İnşallah Peygamber (sav) tanımaya, onun ahlakıyla ahlaklaşmaya ve onun ahlakıyla yaşamaya yeni neslin Rasulullah (sav) tanıması için bu bir amaç olduğunu umuyoruz. Allah-u Teâlâ bu etkinliklerde emeği geçen ve bunun için çaba harcayan herkesten razı olsun. Allah-u Teâlâ hayırlarını kabul etsin. Biz burada Sapanlı köyü olarak gerçekten çok memnun olduk. Özellikle köylülerimizin coşkusu bizleri çok sevindirdi. İnşallah gençlerimiz yaşlılarımız bundan sonraki aşamalarda Rasulullah (sav) ahlakıyla ahlaklanacaklar. İnşallah her sene bu etkinliği dört gözle bekleriz."şeklinde konuştu.

Köyün diğer yaşlılarından Esma Ceylan, Emine Rüzgar, Halime Daldal, Naime Durmaz ve Mehmet Nuri Turan da yapılan etkinlik için emeği geçen herkese teşekkür ederek her yıl böyle etkinliklerin olmasını istediler. (M.Fatih Akgül-İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir