• DOLAR 32.581
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2509.826
  • ...
Sason halkı Kutlu Doğum sevincini paylaştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Rahmet Pınarı Derneği tarafından Batman`ın Sason ilçesi yeni otogar alanında Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

“Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temasıyla düzenlenen Kutlu Doğum etkinliği sonrası ilçe halkı duygularını paylaştı.

İlçelerinde Kutlu Doğum programını düzenleyen Rahmet Pınarı Derneğine teşekkürlerini eden İpek Çelik, “Her sene Kutlu Doğum etkinliğini dört gözle bekliyoruz. Her nisan ayı bize çok mutluluk veriyor. Elhamdülillah nisan ayı neşe ayıdır. Bizlere böyle güzel günleri nasip ettiği için Rabbime hamdolsun. Etkinlikler nisan ayı yetmiyor, 3 ay boyunca bu etkinlikler düzenleniyor. Bu ayları dört gözle bekliyoruz. Rabbim bizi de bu hayırdan mahrum etmesin.” dedi.

“Etkinlikten çok memnun kaldık”

Kutlu Doğum etkinliğiyle mutlu olduklarını söyleyen Makbule Çelik, “Peygamberimizin aşkından dolayı bu kadar insan burada toplandı. Allah`u Teâlâ bizi peygamberimizin hayrından mahrum etmesin. Allah mahşerde bizi Peygamberimize kavuştursun. Allah tüm Müslümanların çocuklarını doğru yoldan ayırmasın. Bu etkinlik çok güzeldi. Bu etkinlikten çok memnun kaldık. Bu kutlu doğum etkinlikleri sayesinde çok sayıda salâvat çektik.” diye konuştu.

“Bu tür programların her sene devam etmesini istiyoruz”

Kutlu Doğum etkinliğine ailece katıldıklarını ve yaşadığı sevinci dile getiren Sabahattin Atalay ise şunları söyledi: “Bu etkinliği düzenleyen herkesten Allah razı olsun. Burada çok güzel bir zaman geçirdik. Peygamberimize canımız feda olsun. Ailece katıldık, her şeyiyle dört dörtlük bir program oldu. Sason halkı çok katılım gösterdi. Sason halkı Peygamberine bağlı olduğu için baya bir kalabalık oldu. Bu tür programların her sene devam etmesini istiyoruz. Kalabalık her sene artarak devam ediyor. Halkın teveccühü çok fazladır. Peygamber Sevdalılarına teşekkür ediyorum.”

“Bu etkinlikle barışın sadece İslam çatısı altında olabileceği gösterilmiştir”

Kutlu Doğum etkinliği sayesinde Peygamberi hatırlayıp, O`nu yad ettiklerini vurgulayan Burhan Bulgan, “Programı düzenleyen Peygamber Sevdalılarından Allah razı olsun. Bu ortamda Türk`ü, Kürt`ü, Arap`ı, Çerkez`i, Laz`ı vardı. Bu etkinlikle barışın sadece İslam çatısı altında olabileceği gösterilmiştir. İnşallah bu programlar devam eder. Devam ettikçe İslam kardeşliği pekişir ve bu savaşlar biter. İlçemizde bu etkinliğin olması bizi memnun ediyor. Elhamdülillah çok güzel bir ortamdır. Ailece katıldık ve çok memnun olduk. Çok muhteşem oldu ve bundan iyisi olamazdı.” ifadelerini kullandı.

Etkinlikteki yaşadığı mutluluğunu paylaşan Türkan Çelik de bu tür etkinliklerin her yıl devam etmesini istedi.(M.Fatih Akgül-İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir