• DOLAR 32.319
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2295.429
  • ...
"Emperyalistlerin bölgemiz üzerinde büyük hedefleri var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Van İl Koordinatörlüğü tarafından, Gevaş'ta bulunan Vizontele Spor Salonunda düzenlenen “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temalı etkinlikte, emperyalistlerin İslam coğrafyası üzerinde büyük hedeflerinin olduğuna dikkat çekildi.

Fetullah Temur'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Grup Rahmet sanatçılarının seslendirdiği ilahilerle devam etti.

Samet Dursun'un okuduğu mevlidin ardından Araştırmacı-Yazar Levent Dalgın bir konuşma yaptı.

Dalgın, Suriye'nin İdlib kentinde rejim uçakları tarafından gerçekleştirilen klorlu bomba saldırısı sonucu hayatını kaybeden mazlumları anımsayarak, "Cahiliye döneminde zalimler nasıl ki küçük bahanelerle memleketleri işgal etmeye çalışıyorlarsa bugünde aynı şekilde dünyanın sözde süper güçleri bir yandan Rusya'sı, bir yandan Amerika'sı diğer taraftan İngiltere'si dünyanın dört bir tarafında terör estiriyorlar. Daha birkaç gün önce İdlip'te yaşanan olaya hepimiz şahit olduk değil mi? Kimyasal silahlarla küçücük yavruların nasıl katledildiğine şahit olduk. Amerika kalkmış 'Ben oraya müdahale edeceğim ve adalet getireceğim' diyor. Ey Amerika daha bir ay önce Yemen'de bir camiyi nasıl bombaladığını unutmadık. Orada yüzden fazla Müslümanı camide cemaatle namaz kılarken nasıl katlettiğini bu Müslümanlar unutmamışlar. Ey Avrupa, Ey Batı! Yıllardan beri Irak'ta bir milyondan fazla Müslümanı nasıl katlettiğini bu Müslümanlar unutmamışlar. Ey Batı! Oradaki Müslümanları çırılçıplak üst üste torba gibi nasıl dizdiğini unutmadık. Ebu Gureyb'den, Guantanamo'nda Müslüman bacılarımıza nasıl aşağılık hakarette bulunduğunuzu bu Müslümanlar henüz unutmamışlar." dedi.

"Allah için Müslümanlar olarak birbirimizi sevelim"

Hak ve adaletin Avrupa ve Batı'dan asla beklenilmeyeceğini vurgulayan Dalgın, "Avrupa'dan hak ve adaleti asla beklemiyoruz. Biliyoruz ki bugünün Ebreheleri ellerine fırsat geçse kanımızı içer ama duymazlar. Bizim birbirimizden başka kimsemiz yok. Allah için Müslümanlar olarak birbirimizi sevelim. Allah için camiye gittiğimizde omuz omuza durduğumuz kardeşimizi sevelim. Allah için bizimle aynı kıbleye yönelen cemaati, meşrebi, mezhebi ne olursa olsun İslam ümmetinin fertlerini sevelim. Bizler ümmeti Muhammediz. Bizler biriz ve bizden başka sahibimiz yoktur." diye konuştu.

"Bölgemiz üzerinde emperyalistlerin büyük hedefleri var"

Emperyalistlerin Müslümanlar üzerindeki kirli oyunları hatırlatan Dalgın, hak ve adaletin yalnız İslam'da olduğunu söyledi.

Dalgın, "21'inci yüzyılda yaşıyoruz. Vahşet çağında yaşıyoruz. İnsan kanının, hele ki Müslüman kanının bir tavuğun kanından bile ucuz olduğu bir dönemde yaşıyoruz. Bugün bölgemiz üzerinde emperyalistlerin büyük hedefleri vardır. Bugün evlerde Müslümanların izlediği sözüm ona izdivaç programları, çocukların izlediği bir çok çizgi film kanalları onların tertemiz dimağlarına  ruhlarına akan bu kiri unutmayalım ve bunlara karşı uyanık olalım. Hak istiyorsak, adalet istiyorsak Allah'u Tealanın gönderdiği İslam'dadır ve Kur'an’dadır. Bizleri İslam'dan ve Kur'andan uzaklaştıranlara karşı Allah'u Teala bizim yardımcımız olsun. Bizleri Resulü Ekremin (sav) yolundan ayırmasın." şeklinde konuştu.

Etkinlik, program sunucusu Murat Bayram'ın okuduğu duanın ardından son buldu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA) 















Bu haberler de ilginizi çekebilir