• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Batı yüzündeki maskeyi düşürdü"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Referandum çalışmaları kapsamında Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanlığını ziyaret eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik, burada yaptığı açıklamada, “Anayasa değişikliği süreci milletin terazisinden güçlü bir ‘Evet'le çıkacak. Çünkü bu güçlü evet aynı zamanda 15 Temmuz`unda bir cevabı olacak.”dedi.

Memur-Sen'e üye kadınlarla toplantıda bir araya gelen Çelik, referandumda evet desteği istedi. ‘Yeni Anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi`ni anlatan Çelik, Avrupa ülkelerinin referandum süreci kapsamında Türkiye'ye yönelik tavrına tepki gösterdi.

Ziyarette, Memur-Sen'e üye kadınlara ‘Yeni anayasa ve Cumhurbaşkanlığı Sistemi` hakkında önemli açıklamalarda bulunan Çelik, referandumdan çıkacak evet oyunun Avrupa ve dünyaya verilecek en güzel cevap olacağını belirtti.

Çelik, “Bu sistem kesinlikle bir rejim değişikliği değildir. Türkiye'nin yapısını sağlam temeller üzerine oturtmak istiyoruz. Bu sistemde meclisin yetkisi çok daha güçlü olacak. Herkes kendi işini yapacak. Bu sistemde tek yetkili millettir. Milletvekilleri Cumhurbaşkanı ve bakanları denetleyecekler. Millet kimi seçeceğini iyi bilir. Burada her şey milletin elindedir.”dedi.

“Sanki biz dünyanın anayasasını değiştireceğiz”

Avrupa Birliği ülkelerinin referandum süreci kapsamında Türkiye'ye yönelik tavrına da tepki gösteren Çelik,  Batı`nın yüzündeki maskeyi düşürdüğünü söyleyerek, şöyle konuştu:

“Referandumda duruşunu belli etti. Bunu bakanlarımıza yapılan uygulamalarla gördük. Çünkü Avrupa bu bölgede güçlü bir Türkiye istemiyor. Biz bu süreci Türkiye olarak milletimizle yapacağız. Sanki biz dünyanın anayasasını değiştireceğiz. Tavırları bunu gösteriyor. Ama bu millet güçlüdür birbirine daha da kenetlenir ve onların bu oyununu bozar. Biz 16 Temmuz sabahına inşallah 17 Nisan`da uyanacağız. Çünkü 15 Temmuz`dan sonra ekonomik güçleriyle bize saldırdılar. Biz temel yapımızı sağlamlaştırıp kurallarımızı kendimiz koyarsak, istikrarımızı sağlar ve kimse bize güç taslayamayacaktır. Bu bir parti meselesi değildir. Bu Türkiye'nin meselesidir. Milletimizden isteğimiz bu 18 maddeyi yalın bir şekilde okumalarıdır.”

Referandum konusunun sadece siyasete bırakılamayacak kadar hayati bir mesele olduğunu belirten Memur-Sen İl Başkanı Ahmet Gök ise, “Onun için bunu iktidar partisi, muhalefet partisiyle sınırlayarak 'ya oradansın ya buradansın' yaklaşımıyla insanları farklı kulvarlara çekme yarışı olarak görenler hata ediyor. Bu konu millet ve memleket meselesidir.”ifadelerini kullandı.

“Suriye'de bütün dünya operasyon yapıyor”

Gök, “İstikrarın olmadığı bir düzlemde Türkiye`nin ayakta kalma şansı zayıflar. Suriye'de bütün dünya operasyon yapıyor. Oradaki çeşitli terör örgütlerine havale ettikleri bir kavgayla da 5 milyon insan evinden, yurdundan edildi. Bunun 3 milyonu Türkiye'de. Suriye'nin ne olacağı konusunda henüz netlik yok. Her zaman patlamaya hazır bir bomba gibi. Dünyada söz sahibi olmaya devam etmek istiyorsak, mazlumların umudunu büyütmek, mağdurların yanında safımızı tutmak istiyorsak ve yeniden büyük Türkiye idealini gerçekleştirmek zorundayız. Biz bunun için ‘Evet` diyeceğiz ve milletle başlayan yolculuğumuzu milletin yanında, güçlenerek sürdüreceğiz.”şeklinde konuştu.

Programın tertiplenmesi için Memur-Sen İl Başkanına ve yönetimine teşekkür eden Çelik`e  Kur`an-ı Kerim hediye edilmesiyle program sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir