• DOLAR 32.446
  • EURO 34.453
  • ALTIN 2478.113
  • ...
"Bu tür etkinliklerin yayılmasını istiyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Gaziantep merkez Osmanlı (Bebirge) Mahallesi'nde yoğun katılımla düzenlenen "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliğinin ardından katılımcılar duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Bu tür etkinliklerle insanların bir araya geldiğini belirten mahalle sakinleri, Kutlu Doğum etkinliklerinin birlik ve beraberliğe vesile olmasını dilediler.

Etkinlik dolayısıyla duyduğu memnuniyeti dile getiren Abdullah Polat, "Peygamber Sevdalıları Platformu bize böyle güzel bir gece yaşattığı için Bebirge halkı adına şükranlarımı sunarım. Allah kendilerinden razı olsun. Geçen sene mahallemizde ilk defa etkinlik düzenlenmişti. Katılanlar az olmuştu ama bu sene Bebirge'de çok katılım oldu." dedi.

"Birlik içerisinde olmadığımız müddetçe parçalanırız"

Müslümanların birliğe, beraberliğe ve kardeşliğe muhtaç olduğu bugünlerde Kutlu Doğum etkinliklerinin büyük önem taşıdığını vurgulayan Mehmet Taşdemir, şunları söyledi: "Bu güzel günleri bize nasip ettiği için Rabbime hamt olsun. Allah, bu tür etkinlikleri köyümüzde düzenleyen Peygamber Sevdalıları Platformundan razı olsun. Bu tür etkinlikler köyümüz için çok faydalıdır. Üç aylara girdiğimiz şu günlerde bu tür programlar daha bir ehemmiyet kazanıyor. Bugünler bütün Müslümanların birlik, dirlik ve kardeşlik içerisinde yaşamaya muhtaç olduğu, İslam âleminin vahdete ihtiyacı olduğu günler. Suriye'de, Arakan'da ve bütün İslam coğrafyasında Siyonistlerin zulmü var. Bunlara karşı birlik içerisinde olmadığımız müddetçe parçalanırız."

"Bu tür etkinliklerin yayılmasını istiyoruz

İbrahim Doğan da bu etkinliklerin belde belde, sokak sokak yayılmasını istediğini dile getirerek "Köyümüzde geçen sene de Kutlu Doğum etkinliği düzenlenmişti ama bu kadar büyük bir katılım olmamıştı. Bu sene katılım güzel oldu. Biz bu tür etkinliklerin köy köy, belde belde gerekirse sokak sokak yayılmasını istiyoruz. Allah'ın dinini insanlara ulaştırmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Etkinliğe katılanlardan Ahmet Dağdelen ise "Bize bugünleri nasip ettiği için Allah'a sonsuz şükürler olsun. Gençlerimizi de Hz. Muhammed'in yolundan ayırmasın. Kutlu Doğum etkinliği köyümüzde çok güzel oldu. Peygamber Sevdalıları Platformunun bu etkinliği köyümüzde düzenlemesi bizleri çok sevindirdi. Gençlerimiz de buna alışmış oldu. Allah emeği geçenlerden razı olsun." şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir