• DOLAR 32.342
  • EURO 35.015
  • ALTIN 2322.298
  • ...
"Resulullah`ın adaletine her zamankinden daha çok muhtacız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Midyat'ın Acırlı Beldesi'nde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed(sav" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Platform üyesi Midyat Azim-Der`in organizesinde düzenlenen etkinliğe bölge âlimlerinden İbrahim Akar, İttihad`ül Ulema üyesi Molla Beşir Şimşek ile belde sakinleri ve  çok sayıda vatandaş katıldı.

Mevlit alanına ellerinde tevhit bayraklarıyla gelen vatandaşlar, Hz. Muhammed üzerine seslendirilen ilahilere salâvat ve tekbirlerle eşlik etti.

Enes Çelik`in sunumunu yaptığı program Molla Kasım Aytimur`un Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Mahalle sakinlerinden oluşan bir grup, Mevlid-i Şerif okudu. Mevlidi Şerif-in okunmasının ardından Özlem Ajans sanatçılarından Özcan Atsat, seslendirdiği ilahilerle alandakileri coşturdu.

Etkinlikte konuşan İttihad`ül Ulema üyesi Molla Beşir Şimşek, İslam coğrafyasında yaşananlara dikkat çekti.

"Peygamber Efendimizin her vasfına muhtacız"

"Bizler her zaman Peygamber Efendimizin  (sav) her yönüne, her hasletine, her ahlakına çok muhtacız." diyen Şimşek, "Çünkü o, dünya ve ahiret saadetimizi temin etmek için gönderilmiştir. Zaten onu öğrenmeden, okumadan, yaşamadan saadete kavuşmak, merhametine nail olmak mümkün değildir. Çünkü Allah (cc) O`nun (sav) 'âlemlere rahmet olarak gönderildiğini' söylemiştir. İşte bu nedenle O`nu tanımayan, okumayan, yaşamayan ve O`nu birbirlerine yaşatmayan bir toplum, Allah'ın rahmetine nasıl nail olabilir ki? İşte bugün de toplum olarak İslam coğrafyasının Müslümanları olarak Peygamber Efendimizin adaletine, onun merhametine çok muhtacız." ifadelerini kullandı.

Şimşek konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "İslam coğrafyası kan ağlıyor, Aylan bebeklerin cesetleri sahillere vuruyor. İdlib'te çoğu çocuk yüzlerce masum, kimyasal silahlarla katlediliyor. Dün Halepçe, öbür gün Hama, bugün İdlib, Suriye, Irak ve Arakan.  Bütün İslam coğrafyalarında Müslümanların kanı akıtılıyor. Zulüm gökyüzüne kadar ulaştı. İffetler ayaklar altına alınmış. Müslümanların namusu ayaklar altında eziliyor. Birbirlerine kardeş olmaları gereken Müminler bir bedenin organları gibi olması gereken, bir binanın taşları gibi birbirleriyle kenetlenmesi gereken Müslümanlar darmadağındır. Her biri bir yerde, her biri eziliyor ve kanı dökülüyor. Bugün İslam coğrafyasında en değersiz kan Müslümanların kanı olmuştur. Bugün İslam coğrafyasında en değersiz hayat Müslümanların hayatı olmuştur. Bugün dünyada en kıymetsiz varlık Müslümanlar olmuştur. Televizyonlarımızı açıp baktığımızda ağlayan ve gözyaşı döken anneleri görüyoruz. Müslüman anneleri görüyoruz. Bedenleri parça parça olmuş anne ve babalarının kucağında can çekişen Müslüman yavrularını görüyoruz Birbirlerinin mabetlerini yerle bir eden paramparça bir Müslüman toplumu görüyoruz. Artık bu acılar yetmiyor mu bize."

Ortaokul öğrencisi Abdullah İnci`nin Hz. Muhammed'le ilgili okuduğu şiirle devam eden etkinlik, Eğitimci Selahattin Yeniay`ın yaptığı dua ile sona erdi. (Süleyman Tunç- İLKHA)












































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir