• DOLAR 32.543
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2426.432
  • ...
İstanbul`un Ortasında Yol Kesip Otobüs Yaktılar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kimliği belirsiz ve yüzleri maskeli yaklaşık 20 kişilik grup, Şişli Mahmut Şevket Paşa Mahallesi Mithat paşa Caddesi üzerinde bulunan iki ayrı markete saat 19.30 sıralarında molotofkokteyli attı. Daha sonra Anadolu Kahvesi Darülaceze Caddesi’ne çıkan maskeli şahıslar, Kadıköy-Topkapı seferini yapan 34 ERJ 40 plakalı özel halk otobüsünün önünü kesti. Otobüs sürücüsü Mustafa Çart, bütün kapıları açarak yolcuların inmesini sağladı. Bu sırada maskeli grup otobüse molotofkokteyli atmaya başladı. Yaklaşık 20 yolcu, can havliyle olay yerinden kaçmayı başardı. Saldırıya uğrayan otobüs ise alev alev yandı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye yangını söndürdü. Otobüs, tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Polis ekipleri de saldırganların yakalanması için çevrede çalışma başlattı.

Otobüs sürücüsü Mustafa Çart, maskeli şahısların otobüsü durdurarak molotofkokteyli attıklarını söyledi. Çart, saldırıda canlarını zor kurtardıklarını belirtti. Görgü tanıkları da maskeli grubun yolcular indikten sonra otobüse saldırdıklarını anlattı. Vatandaşlar, “Bunu yapan insan olamaz” diyerek duruma tepki gösterdi.

Polis, olaylarla ilgili soruşturma başlattı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir