• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Müslümanlar olarak dünyaya ümit olmalıyız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Gaziantep merkez Osmanlı (Bebirge köyü) Mahallesi`nde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, mahalle sakinlerinin yoğun katılım gösterdiği gözlendi.

Mahalle meydanında düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğine HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, Şahinbey İlçe Başkanı Orhan Harat, Rahmet-Der Genel Başkanı Adem Kılınç ve mahalle sakinleri katıldı.

Mahalle halkının yoğun bir katılım gösterdiği etkinlikte coşku dolu anlar yaşanırken, etkinliğe mahalle meydanında platform yetkilileri tarafından asılan ‘Anam babam sana feda olsun ya Resulullah` ve Hz. Muhammed'i konu alan ayet, hadis ve sözler güzel görüntüler oluşturdu.

Sunuculuğunu Ubeydullah Çakır`ın yaptığı Kutlu Doğum etkinliği Evner Öztürkmen`in Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.  Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Platformu yetkililerinden Osman Duran, her yıl düzenlenen Kutlu Doğum etkinliklerinde Hz. Muhammed'in bir ahlakını konu aldıklarını ve davetlerine icabet ederek etkinliğe katılan herkese teşekkür etti.

Sık sık tekbir ve salâvatların getirildiği etkinlik Doğan Parmaksız`ın okuduğu Türkçe Mevlid-i Şerif ile devam etti. Mevlid-i Şerif'in okunduğu esnada bazı katılımcılar duygulu anlar yaşadı.

Etkinlikte, İnzar ilahi Grubu ilahi sanatçılarından Abdulbaki Kaçar ile İbrahim Çelikay ve Peygamber Sevdalıları Kız İlahi Grubu`nun seslendirdiği ilahilerle heyecan ve coşkuyu doruğa ulaştığı görülürken, etkinlikte semazen ekibinin yaptığı gösterim ise büyük bir beğeni topladı.

Programda, Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi İhlas-Der Başkanı Abdulhakim Övet bir konuşma yaptı. Övet, "Dünyanın kana boğulduğu şu zamanda, zulmün artık göğe yükseldiği, her tarafın kan içinde kaldığı ve daha dün Suriye`nin İdlib kentinde küçük çocukların, bebelerimizin kimyasal gazlarla zehirlenerek öldürüldüğü şu zamanda bizler gelin adaleti ve hakkı en üst zirveye çalışalım." dedi.

Her sene Nisan ayında Türkiye`nin birçok ilinde, ilçesinde, beldesinde ve köylerinde de Kutlu Doğum etkinlikleri düzenlediklerini hatırlatan Övet, şöyle konuştu:

"Bugün biz Müslümanlar, yeryüzünde yaşayan müminler ve bütün insanlar adaleti ve hakkı Allah`ın ayetlerinden ve Resulullah`ın hayatında görüyoruz. Her sene Nisan ayında Türkiye`nin birçok ilinde, ilçesinde, beldesinde ve köyünde yani birçok noktada Kutlu Doğum etkinlikleri düzenliyoruz. Her sene Kutlu Doğum etkinliklerinde bir tema seçiliyor. Daha önceki yıllarda ‘Vahdet ve Kardeşlik Rehberi Hz. Muhammed (s.a.v)` bazen de en güzel ahlak sahibi olan ve hayatı Kur`an olan Hz. Muhammed (s.a.v) oluyordu. Bu sene ise dedik ki hak ve adaletten bahsedelim. Dünyanın kana boğulduğu şu zamanda, zulmün artık göğe yükseldiği, her tarafın kan içinde kaldığı ve daha dün ise Suriye`nin İdlib kentinde küçük çocuklarımızın, bebelerimizin kimyasal gazlarla zehirlenerek öldürüldüğü şu zamanda bizler gelin adaleti ve hakkı en üst zirveye çalışalım."

"Adaletin olmadığı toplumlarda suç oranları gittikçe artıyor"

Adaletin olmadığı toplumlarda suç oranları gittikçe artığını ve suçluların artık kendilerini haklı olarak görmeye başladıklarını vurgulayan Övet, "Adaleti herkesten önce kendi toplumuzda ikame etmeye çalışalım. Çünkü adaletin olmadığı toplumlarda ve adaletin olmadığı mahkemeler yıkılmaya yüz tutar, mahkumdurlar. Bugün mahkemelerimize bakıyoruz adalet yok. Bugün adaletin olmadığı toplumlarda bakıyoruz ki suç oranları gittikçe yükseliyor. İnsanlar artık hiçbir şekilde cezalardan, mahkemelerden, cezaevlerinden korkmuyor. Çünkü adalet hiçbir şekilde yerine gelmiyor. Adaletsizliğin olduğu yerlerde suçlular artık kendilerini haklı olarak görüyor. Bugün toplum içerisinde haksız olanlar ve gayri meşru illerle uğraşanlar kendilerini gariban, mazlum ve doğru insanların üzerinde görüyor." diye konuştu.

"Müslümanlar olarak bu dünyaya ümit olmalıyız"

Müslümanların Hz. Muhammed`i kendilerine örnek almaları gerektiğine dikkat çeken Övet, "Bizler Müslümanlar olarak bu dünyaya ümit olmalıyız. Bugün dünya Müslümanları içerisinde bütün gözler Türkiye`deki Müslümanlara bakıyor. Yükümüz ağır, sorumluluğumuz bir o kadar ağır. Madem ki biz böyle bir sorumlulukla biliniyoruz ve tanınıyorsak o zaman biz bu kimliğimizle yaşayacağız. Müslüman olarak yaşayacağız, hayatımıza devam edeceğiz ve Müslümanlar gibi davranacağız. Hz. Peygamberi kendimize en güzel örnek edineceğiz. Başımızın tacı edeceğiz, bu şekilde Allah'ın huzuruna inşallah ak bir şekilde çıkacağız." ifadelerini kullandı.

Övet, konuşmasını asrısaadetten bazı örnekler vererek noktalarken, etkinlik Müslüm Yılmaz`ın yaptığı dua ile son buldu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir