• DOLAR 32.515
  • EURO 34.602
  • ALTIN 2504.544
  • ...
FETÖ yargısı mağdurları yıllar sonra özgürlüklerine kavuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FETÖ tarafından 2010 yılında kurulan kumpas nedeniyle büyük mağduriyet yaşayan Adıyaman Vahdet-Der üyeleri Kamil Demiral ve İsmail Alpaydın 4 yıl 6 ay sonra kendilerine verilen haksız cezanın tamamını hapis yatarak “Denetimli Serbestlik Kanunu” uyarınca tutuklu bulundukları Gölbaşı E Tipi Kapalı Cezaevinden tahliye edildiler.

Tahliye edilenleri; HÜDA PAR Adıyaman İl Başkanı Ali Çelik, HÜDA PAR Kahta İlçe Başkanı Bedir Elçi, Adıyaman Vahdet-Der Başkanı Bilal Demir ve dernek üyeleri ile mahkum aileleri ve sevenleri karşıladı.

Kendilerini karşılamaya gelenlere hitap eden FETÖ mağduru Kamil Demiral, kendilerine verilen cezayı bitirerek çıktıklarını belirterek, “Biz cezamızı yatarak çıktık. Hiçbir şekilde af ile ya da başka bir şekilde çıkmadık. Ve çıkarken de arkamızda iki tane mazlum ve mustazaf arkadaşımızı bıraktık. Halen cezalarını çekiyorlar. Benden 2 yıl önce girip 10 ay sonra çıkacak Mustafa Yetiş, benden 6 ay sonra çıkacak Ahmet Kalan. Onları geride bıraktık. Sizden ricam, biz çıktık geride kalanlarımıza dua edelim. Allah onlara en kısa zamanda bir çıkış kapısı açsın. Allah hepinizden razı olsun.” dedi.

Üyelerinin kumpaslar sonucu cezaevine konulduğunu belirten Adıyaman Vahdet-Der Başkanı Bilal Demir, alınlarının ak olduğunu söyleyerek, tuzak kuranların en hayırlısının Allah olduğunu belirtti.

Demir, “2010 yılında Vahdet Der`e yapılan kumpaslar sonucu cezaevine gönderdiğimiz Yusufi kardeşlerimizden olan ikisini bugün tekbirler eşliğinde gençlerimiz, üyelerimiz ve gönüllülerimizle beraber karşıladık ve evine kadar gelip teslim ettik. Allah`a hamdolsun bizim bugün alnımız aktır. Gurur duyuyoruz. Çünkü Allah için mücadele etmiş gençlerimizin çektikleri sıkıntılar karşılığında biz birçok kazanım elde ettiğimize inanıyoruz. Allah uğrunda çekilen her meşakatin muhakkak bir kazanımı vardır. Bugün biz bu kazanımları elde ettik.” dedi.

“Kardeşlerimiz cezalarını çekerek çıktılar”

FETÖ`nün kurduğu kumpaslar sonucu üye ve gönüllülerine yönelik baskınların yapıldığını vurgulayan Demir, “Şunu da gördük: Allah`u Telaa Müslümanlara tuzak kuranlara en güzel şekilde karşılık verdi, onlara tuzak kurdu. Biz bugün dışarıdayız tekbirlerle, salavatlarla üyelerimizi aldık. Elhamdülillah diğerleri zilletli bir şekilde cezaevine girdiler. Biz tarihten ders alınmasını istiyoruz. Buradan şunu da beyan etmek istiyoruz. Bu kardeşlerimiz cezalarını çekerek çıktılar. Biz buradan devlet erkânına, yetkililere şunu söylüyoruz. Tamam, zalimleri yakalıyorsunuz ama bu mazlumları da görün, bu mazlumları dışarı çıkarın ve nitekim cezalarını çekip çıktılar ama şu an muhaceratta olan, FETÖ kumpaslarından dolayı memleketlerinden ayrılan yurtdışında hicrette bulunan kardeşlerimiz, üyelerimiz var. Onlarında bir an önce buraya dönmesi ve haklarının iade edilmesi noktasında da yetkilileri göreve çağırıyoruz. Bir an önce bu mağduriyetleri giderin şimdi bu cezaevine giren kardeşlerimizin bazıları üniversite okuyordu. Üniversitelerinde geride kaldılar. Yani okullarından uzaklaştırıldılar. Bunlara yönelik de inşallah kapsamlı bir şekilde bir çalışma olmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ağabeyini karşılamaya gelen İrfan Demiral, “Benim ağabeyim çok şükür cezasını bitirerek çıktı. Herhangi bir af falan yoktu. Zaten biz af da beklemiyorduk. Allah`u Teala her şeyi görüyor, mühlet verir, ihmal etmez. Nasıl ki benim abime bir mühlet biçtiyse ve o mühlet bittiyse onlara da mühlet vermiştir ve ihmal etmeyecektir inşallah.” diye konuştu.

Yusufi mahkum arkadaşını karışamaya gelen Oğuzhan Demirkaya ise “Elhamdülillah cezasını çekip yattı. Yusufi ağabeylerimizin bazıları da hâlâ cezaevinde onların da tekrardan yargılanmasını istiyoruz. İnşallah onlar da tez zamanda ailelerine kavuştur. Allah bunları yapanların yanına bırakmasın inşallah. Günahlarına kefaret olur. Rabbim ecrini diğer tarafta nasip etsin inşallah.” şeklinde konuştu. (Aydın Evren - İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir