• DOLAR 32.496
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2429.44
  • ...
Şanlıurfa`da "1`inci Ulusal Şanlıurfa Kitap Fuarı" açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Rabia Meydanında organize edilen fuara; Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Harran Üniversitesi Rektörü Ramazan Taşaltın, kurum amirleri ve halk katıldı.

Açılışta eğitimin önemine değinen Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, "Şanlıurfa'nın kurtuluşunun 97`inci yılı etkinlikleri çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi tarafından bugün ilk etkinlik olan kitap fuarını herkese öneriyorum. Bizler büyük bir medeniyetin varisleriyiz. Ama bunun ne kadar farkındayız diye kendimize sormamız gerekiyor. Bin yıla aşkın bir süredir her alanda insanlığa büyük hizmet yapmış bilim adamlarımız ve ecdadımız var. Bunları yeterince tanımıyoruz ama inşallah bunları yazarlarımızın kitapları ve bu tür fuarlar bizlere tanıtacak. Kitap bu işin anahtarıdır." dedi.

Fuarın açılışında bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise "Kitap fuarları ve kütüphaneler bilgi paylaşımı için en etkin yoldur. 115 yayın evi ve 84 yazarımızı ilim ve kültürün başkenti Şanlıurfa`da siz hemşerilerimizle buluşturuyoruz. Bütün Şanlıurfalı hemşerilerimin ve aydınlık geleceğimizin, aydınlık yüzleri olan gençlerimizin bu kitap fuarını muhakkak ziyaret etmelerini ve istifade etmelerini öneririm. Gençlerimize çok önem veriyoruz çünkü geleceğimizin onlar olduğunun bilincindeyiz. Ve onların geleceğe donanımlı bireyler olarak hazırlanabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bize düşen görev; gençlerimizi geleceğe fikri ve bedensel olarak en donanımlı şekilde hazırlayabilmek,  geleceğin ruhunu, bugünden hazırlamaktır" diye konuştu.

Etkinlikler kapsamında yapılacak söyleşi programına katılmak üzere Şanlıurfa`da bulunan Yazar Vehbi Vakkasoğlu, yaptığı kısa konuşmasında böylesine bir organizasyon düzenledikleri için Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teşekkür etti.

Konuşmaların ardından fuarın açılışı yapıldı. Açılışın ardından fuar alanını gezen Başkan Nihat Çiftçi ve beraberindekiler katılım gösteren yazarlarla bir süre sohbet etti.

7-16 Nisan tarihleri arasında açık olacak olan fuara bu yıl 115 yayın evi ve 84 yazar katılım göstermesi bekleniyor. (Osman Gülebak-İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir