• DOLAR 32.333
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2293.713
  • ...
Büyük Salkım`da Kutlu Doğum heyecanı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalılar Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü tarafından Merkez Karaköprü ilçesinin Büyük Salkım Mahallesinde “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)” temalı Kutlu Doğum programı düzenlendi.

Celal Kılıç`ın sunuculuğunu yaptığı etkinlik, Büyük Salkım Camiinde yapıldı. Daha sonra etkinlik, cami İmamı Mustafa Akyavuz`un Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından program Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubundan Bülent Alkanat, Mehmet Tabak ile İlyas Çelik`in okuduğu mevlidi-i şerif ile devam etti.

Programda Hz Muhammed'in hayatından kesitler sunan Emin Baytar, Hz Muhammed`in adaleti hakkında konuştu.

Ahzab Suresinin 21`inci ayetini hatırlatan Baytar, yüce Allah`ın Hz. Peygamberi insanlığa güzel bir örnek olarak gönderdiğini belirterek ona uymanın gerekliliğine değindi.

Asr-ı Saadet devrinin ardından gelen Raşid Halifeler devrinin sona ermesiyle İslam toplumlarında meydana gelen tüm hastalıkların, yaşanan bela ve musibetlerin asıl sebebinin Allah`ın Resulünün örnekliğinin unutulması olduğunu belirten Baytar, “Bugün ailemiz içinde eğer kardeş kardeşten rahatsız ise, anne-babalar evlatlarından razı değilse, evlatlar anne ve babalarını beğenmiyorlarsa, komşu komşuda razı olmuyorsa ve toplumumuzda düşmanlık varsa bunun sebebi Resululllahın ahlakından uzaklaşmamızdır.” dedi.

Asr-ı Saadet döneminde hırsızlık yapan zengin ve itibarlı bir kadının akrabaları tarafından kayırılmak istenmesi karşısında Hz Muhammed`in tavrını anlatan Baytar, şöyle devam etti:

“Bir gün çok zengin ve itibarlı bir kadın hırsızlık yapar. Bunun üzerine o kadının mensubu olduğu kabilenin ileri gelenleri Resulullah`a gelip o kadın için bir af yolunu talep ederler. Bunun için de Usame Bin Zeyd`i aracı olarak Resulullah`a gönderirler. Usame Resulullah`a giderek Beni Mahzun kabilesinin af talebini iletir. Bunu duyan Resulullah, o toplumun önüne çıkarak onlara ‘Ey benim kavmim! Sizden önceki kavimler, bir suç işleyen kişi eğer fakir olursa cezalandırır, yok eğer zengin ise onu cezalandırmazlardı. Bu yüzden Allah o kavimleri helak etti. Vallahi eğer bu suçu kızım Fatıma bile işlemiş olsaydı yine cezasını uygulardım` diyerek adaletin önemini ortaya koymuştur.”

Etkinlik son olarak Ömer Soyaslan Hocanın yaptığı dua ile sona erdi. (Osman Gülebak- Hüseyin Yetmiş- İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir