• DOLAR 32.367
  • EURO 35.048
  • ALTIN 2326.05
  • ...
Şırnak'ta ağaç ve çiçek dikimi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname'yle (KHK) Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Vali Yardımcısı Turan Bedirhanoğlu, vatandaşları belediye hizmet ile buluşturmak için başlattığı çalışmalar sürüyor.

Çalışmalara ilişkin açıklama yapan Bedirhanoğlu, yapılacak çiçek dikimi için 50 kişilik ekibin 7 araçla çalışmalara başladığını söyledi.

Çalışmalarda ilk etapta refüjdeki topraklarda taşların ayıklanması, refüjün temizlenmesi ve boyanması alınan hazır çimlerin görünümün estetik olması için dairesel şekillerin verildiğini söyleyen Bedirhanoğlu, şunları kaydetti:

"Kazı ve toprağın yumuşaması için çapa çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte açılan çukurlara güller dikildi. Refüjler temizlenip boyaması yapılıyor. Dikim işlemleri dışında ekipler, Cizre Caddesi üzerinde bulunan kavşak ve refüjlerde toprağın çiçek dikimine uygun hale gelmesi için tesviye çalışmalarını da sürdürüyor. Mevsimin ilk güllerini Şırnak-Cizre Karayolu'nun Yeni Mahalledeki kısmında Gazi bulunan Geylani Camisi'nde, kavşak ve orta refüjlere diktik. Şırnak Belediyesi olarak belirli aralıklarla kentin diğer muhtelif ve yeşil alanlarına 50 bin farklı türde rengarenk çiçekler dikmeyi hedefliyoruz. Ayrıca muhtelif cadde ve refüjlerde 500 ağaç dikimi gerçekleştiriyoruz."

Şırnak'ın inşa ve imar süresinin bitimiyle farklı bir estetik görünüme kavuşacağını dile getiren Bedirhanoğlu, bunun için gerekli çalışmaların tüm hızla sürdüğünü sözlerine ekledi. (İLKHA) 













Bu haberler de ilginizi çekebilir