• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Gaziantepliler de hızlı tren sevinci
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin'den Habur Sınır Kapısı'na ulaştırılması planlanan yüksek hızlı tren hattı projesi Gaziantep`te vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Başbakan Binali Yıldırım`ın dün Gaziantep`te, kente hızlı trenin geleceği müjdesini değerlendiren vatandaşlar, hızlı tren projesinin çok gecikmiş bir proje olduğunu söylediler.

Konya-Karaman-Ulukışla-Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren projesinde Konya-Karaman ve Adana-Gaziantep arasında inşaat çalışmaları ve diğer bölümlerde ise yapım ihale çalışmaları devam ediyor.

Osmaniye'nin Bahçe ve Gaziantep'in Nurdağı ilçelerini bağlayacak ve 10 bin 200 metrelik uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidi olması öngörülen projede sona yaklaşıldı.

Başbakan Yıldırım, dün Gaziantep`te Düzbağ İçme Suyu İsale Hattı temel atma töreninde “Gaziantep'e hızlı tren de gelecek. Nurdağı`na kadar geldi. Nurdağı'ndan da bu tarafa dönüyor. İnşallah organize sanayi bölgesine kadar inşaatını yapacağız oradan da Gaziantep'e bağlayacağız.” dedi.

Tarihi ve kültürel miras bakımından pek çok zenginliği barındıran ve bölgenin önemli kentlerinden biri olan Gaziantep`e gelecek hızlı tren projesini İLKHA`ya değerlendiren vatandaşlar, projenin bir an önce tamamlanarak faaliyete geçmesini istediklerini belirttiler.

Gaziantep`e hızlı treni uzun süredir beklediklerini belirten Mehmet Erceylan, “Gaziantep`e hızlı trenin gelmesini isteriz. Gaziantep Türkiye`nin altıncı büyük şehri, hızlı trene de layık. Hızlı trenin Gaziantep`e gelmesi trafiği rahatlatır. Aynı zamanda şehirlerarasındaki trafiği de rahatlatır. İstanbul ve İzmir gibi illerden gelenler için daha ucuz olur. Hızlı treni çoktan beri bekliyoruz. 20 sene önce hızlı tren gelecek diyorlardı. Ama daha yeni geliyor. Çünkü yolların yapımına başlanmış.” dedi.

Hızlı tren projesinin bir an önce tamamlanarak faaliyete geçmesini istediğini belirten Mehmet Öztürk ise şöyle konuştu:

“Dün Başbakan Binali Yıldırım Gaziantep`e geldi. Gazianteplilere hızlı tren müjdesini verdi. Hızlı trenin Gaziantep`e gelmesi çok iyi olur. Çünkü Gaziantep sanayi şehridir. Bundan dolayı da güzel olacağını düşünüyorum. 5-10 yıl önce de hızlı trenin geleceğini söylemişlerdi. Ama bir türlü gelmedi. Sonun da en güzel müjdeyi dün aldık. Hızlı trenin gelmesi elbette trafiğe de katkısı olur. Şehirlerarasından uygun maliyetli olur.”

Hızlı tren projesinin gecikmiş bir proje olduğunu ifade eden Şükrü Alkan da “Gaziantep`e hızlı trenin gelmesi çok güzel bir haberdir. Gaziantep aslında mega şehirdir. Hızlı tren elbette Gaziantep`e yakışır. Gaziantep Güneydoğu bölgemizin İstanbul`udur. Aslında çok geç bile kalındı. Hızlı trenin Gaziantep`e gelmesi trafiği de rahatlatır. Gaziantepliler olarak bu habere sevindik.” ifadelerini kullandı.

Hızlı trenin şehirlerarası trafiği rahatlatması açısından çok iyi olacağını belirten Ömer Faruk, kent trafiğinin de çok yoğun olduğunu, tramvayın yeterli olmadığını, şehir merkezide de metro yapılmasını istedi.

Faruk, “Gaziantep`imiz için hızlı tren lazımdı. Çünkü ulaşım çok sıkıntılı. İnşallah hızlı tren ile birlikte diğer şehirlere daha rahat ulaşım olacaktır. Ülkemizin geleceği açısından inşallah güzel bir yatırım olur. Şehirlerarası olacağı için, şehir içi trafiğine katkısı olacağını sanmıyorum. Şehirlerarası trafiği rahatlatma açısından iyi olur. Şehir içine de metro lazım. Gaziantep büyük şehir olduğu için tramvay pek fazla iş görmüyor. Ama inşallah metro olursa daha da iyi olur diye düşünüyorum.” dedi.

Başbakan Yıldırım'ın hızlı tren konusundaki açıklamalarının kendilerini heyecanlandırdığını söyleyen İmam Yılmaz da “Gaziantep`e hızlı trenin gelmesi, bir anda kentin çehresini değiştirecektir. Hızlı tren, Gaziantep`in ticaretini değiştirecektir.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir