• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Referandumda oy kullanılacak yerler nasıl öğreniliyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan açıklamada, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek Anayasa Değişiklikleri Halkoylaması için seçmen listelerinin 10 Mart'ta kesinleştiği belirtildi.

Seçmenlerin, referandum için YSK'nın seçmen sorgulama sisteminden (http://www.ysk.gov.tr) oy kullanacakları yerleri öğrenebilecekleri bildirildi. Ayrıca, bu bilgilere e-devlet üzerinden de ulaşılabileceği ifade edildi.

Açıklamada, çipli kimlik kartı olmayan seçmenlerin oy kullanamayacağı şeklinde yer alan haberlerin asılsız olduğu kaydedildi.

Seçmenlerin "Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Geçici Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hâkim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgeler" ile oy kullanabilecekleri belirtildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir